Šehović uručio nagrade učenicima škole "Vaso Aligrudić"

Ministarstvo prosvjete je učenike i mentorku nagradilo tablet računarima, dok je i elektro-škola od te institucije dibila računar
144 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2017. 15:35h

Ministar prosvjete Damir Šehović uručio je danas nagrade učenicima podgoričke elektro škole "Vaso Aligrudić", jer su za njih napravili zanimljiv video spot i džingl, koji promovišu upis u srednje stručne škole.

Animirani video spot napravili su Damir Maljević, Nikola Stojanović, Miloš Bajčetić, David Gudović i Ber Berišaj, a pod mentorstvom profesorice Mileve Lučić.

Ministarstvo prosvjete je učenike i mentorku nagradilo tablet računarima, dok je i elektro-škola od te institucije dibila računar.

Učenicima i profesorima koji su pomogli u pravljenju spota Ministar je uručio zahvalnice, a to su: Danijela Pešić i profesori Nikola Ražnatović, Drago Cimbaljević, Nada Nenić, Milan Medenica i Lila Lazarević.

"Unaprjeđivanje sistema obrazovanja ima smisla samo ako je ono u pravom smislu te riječi, u funkciji ekonomskog i ukupnog društvenog razvoja, a takvog sistema nema bez kvalitetnog srednjeg stručnog obrazovanja", smatra Šehović.

Kako je kazao, promoviše se ono stručno obrazovanje koje će školovati kadar, koje će vladati znanjima i biti konkuretno na tržištu rada.

"Promovišemo ono stručno obrazovanje koje će se odvijati u realnom radnom okruženju, zahvaljujući čemu će svršeni srednjoškolci biti u prilici da ta znanja prije valorizuju na tržištu rada", naveo je Šehović.

Prema njegovim riječima, dva su osnovna cilja kampanje.

"Prvi, da pošaljemo jasnu poruku osnovcima da će upisom i završetkom stručnih škola biti u prilici da prije od drugih valorizuju praktična znanja koja će steći tokom školovanja i biti u prilici da prije zasnuju radni odnos", naveo je Šehović.

Drugi cilj je, dodao je, promocija deficitarnih zanimanja, "čiji značaj želimo da istaknemo, uz stipendije kao motivaciju".

"Cilj je informisanje roditelja i mladih o načinima na koje stručno obrazovanje može doprinijeti adekvatnom razvoju talenata i kompetencija na individualnom nivou, ali i kasnijem uspješnom pozicioniranju na tržištu rada“, kazao je Šehović.

Galerija

Bonus video: