Osnovan Rotary klub Kotor

Rotary klub Kotor u osnivanju formiran je pod sponzorstvom Rotary kluba Budva
546 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2017. 08:14h

U hotelu "Cattaro" u Kotoru sinoć je održan osnivački sastanak novog Rotary kluba Kotor.

Na sastanku kluba, koji pokriva opštine Kotor, Tivat i Herceg Novi, izabrana je predsjednica Svetlana Radulović-Bajković, vlasnica turističke agencije "Meridian DMC” kao i rukovodstvo tog udruženja. Novoformirani klub koji je okupio istaknute i uspješne pojedince iz raznih oblasti privrede, kulure, zdravstva i drugih društvenih djelatnosti, će redovne sastanke održavati srijedom u 20 sati u Kotoru.

Rotary klub Kotor u osnivanju formiran je pod sponzorstvom Rotary kluba Budva. Budvanski rotarijanci prethodno su već na sličan način pomogli osnivanje Rotary klubova u Ulcinju i Baru. Nakon formiranja kotorskog, u Crnoj Gori funkcuioniše ukupno sedam Rotary klubova.

Inače, cilj ove, kako kažu najveće i najmoćnije svjetske nevladine organizacije, osnovane krajem 19.vijeka u SAD je promocija humanističkih ideja, edkukacije, profesije i rada za opštedruštveno dobro. Rotarijanci koje je prije 112 godina kao pokret ustanovio ugledni američki advokat Pol Haris se vode visokim moralnim vrijednostima i promovišu tzv. ideal služenja zajednici.

Rotary pokret koji se drugačije definiše i kao “društvo ljudi na dobrom glasu” je jedina NVO na svijetu koja ima svoju stolicu u Ujedinjenim Nacijama. Budvanski rotarijanci koji su do sada najviše učinili na širenju tog pokreta u Crnoj Gori, za sobom imaju brojne značajne humanitarne i opštekorisne aktivnosti od kojih je najveća bila prošlogodišnja donacija najmodernije medicinske opreme Opštoj bolnici u Kotoru, ukupne vrijedne preko 300 hiljada dolara.

Galerija

Bonus video: