Vožnju od kilometar i po platile šest eura

“On nam je kazao da ne daje račune. Morale smo platiti, ali smo slikale taksi vozilo i zapisle registraciju. Prijavile smo slučaj”
57 pregleda 13 komentar(a)
Taksi, Foto: Vijesti
Taksi, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.03.2017. 20:25h

Dvije Podgoričanke tvrde da im je budvanski taksista naplatio šest eura vožnju na relaciji dugoj oko kilometar i po.

One su “Vijestima” kazale da su taksistu koji je vozio automobil registarskih oznaka BD TX 388 prijavile Komunalnoj inspekciji i policiji. Djevojke kažu da ih je taksista vozio od benzinske pumpe do zgrade “Nivela”, što bi, prema takozvanoj zimskoj tarifi, trebalo da košta euro.

“Pozvale smo taksi službu, i onda se ispred nas pojavio taksista. Kada smo ga pitale da li je došao po pozivu, očigledno nas je slagao i kazao da smo njega pozvale. Na taksimetru je bio ukucan 1 euro, po čemu smo smo mislile da je u pitanju taksi udruženje koje smo pozvale. Međutim, na kraju vožnje nam je kazao da moramo da platimo šest eura“, ispričala je jedna od njih.

Kažu da su odbijale da plate dok im ne izda račun.

“On nam je kazao da ne daje račune. Morale smo platiti, ali smo slikale taksi vozilo i zapisle registraciju. Prijavile smo slučaj”.

Taksisti nerijetko tokom ljetnje sezone naplaćuju vožnju po višestruko većoj cijeni od propisane, a očekuje se da će taj problem biti jedan od prioriteta nedavno formirane Komunalne inspekcije i policije.

Bonus video: