Čisti se put ka Maloj Crnoj Gori: Tri dana se bore sa nametima

Po nepisanom pravilu, čišćenje snijega sa saobraćajnica u žabljačkoj opštini završava se u drugoj polovini maja na regionalnom putu Žabljak - Plužine, dijelu Durmitorskog prstena
91 pregleda 12 komentar(a)
snijeg, Mala Crna Gora, Foto: V. Dakić
snijeg, Mala Crna Gora, Foto: V. Dakić
Ažurirano: 22.03.2017. 19:43h

Čišćenje puta ka žabljačkom selu Mala Crna Gora počelo je u ponedjeljak, a nadležni očekuju da će se snjegočistači uskoro probiti do uglavnom staračkih domaćinstava.

Dionica je dugačka 20 kilometara, a rukovaoci mašina kažu da snijeg nigdje nije manji od metra.

Put probija snjegočistač sa roto frezom, a za njim ide utovarna lopata.

“U ponedjeljak smo pročistili dio trase vidljiv sa žabljačke strane i stigli do Stevovića tavana. Danas nastavljamo dalje i pred nama je najzahtjevniji dio od oko pet kilometara duž najviše kote na Štuocu koja iznosi 2.050 metara. Čekaju nas još veći nameti”, kaže Zoran Pedović.

Direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović ističe da tim poslom završavaju kampanju čišćenja puteva ka naseljenim selima.

“Prethodno je pročišćeno do Tepaca i Pašinog polja. Uskoro ćemo prema Brajkovači, Gomilama i Miljića luci, gdje nije niko zimovao, a tada ćemo i u kampanju otvaranja katuna na Sinjajevini”, kaže Radulović i dodaje da će mašine na Malu Crnu Goru najvjerovatnije stići danas.

Po nepisanom pravilu, čišćenje snijega sa saobraćajnica u žabljačkoj opštini završava se u drugoj polovini maja na regionalnom putu Žabljak - Plužine, dijelu Durmitorskog prstena.

Prsten predstavlja značajnu turističku ponude za turiste koji žele da obiđu Durmitor, ali raftere, jer je najkraća saobraćajnica od polazišta splavova i čamaca do Šćepan Polja.

Istovremeno se otvaraju i katuni Dobri i Todorov do.

Bonus video: