Nikšić: Blokada saobraćaja kao podrška majkama, povici protiv Đukanovića

„Gdje im je radni staž, stanovi, penzije. Od čega da čekaju starost, da školuju djecu. Ja nemam penziju ali treba dati mojim unučićama, snahama, bar daprimaju dječji dodatak“, kazala je Tomić
98 pregleda 130 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2017. 12:47h

Grupa građana iz Nikšića blokira je na desetak minuta saobraćaj na kružnom toku, u blizini autobuske stanice, u znak podrške majkama koje se više od 20 dana ispred Skupštine Crne Gore bore da naknade po osnovu troje i više djece ne budu smanjene.

Podršku su im pružili i članovi Demokratskog fronta.

Kolona je krenula od hotela „Sindčel“, glavnom gradskom ulicom, i uz pištaljke i povike upućene lideru Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću, stigle do skvera.

Majke iz Pljevalja blokirale saobraćaj na sat: Sramota je šta se radi >>>

Nakon blokade saobraćaja majke, kao i članovi njihovih porodica, otišli su za Podgoricu, dok je manji dio prošetao do zgrade Opštine.

„Očekivali smo da će nas ipak biti više jer je ovo velika opština. Pa znamo kakvi su bili lokalni izbori u Nikšiću i šta se sve dešavalo- Šta dobro da se kaže? Došla je samo sirotinja, gladni koji nemaju posla. Imam dva sina i dvije snahe i niko od njih ne radi već živimo od muževe penzije. Ogorčena sam na narod jer kako smijeniti vlast sa ovakvim narodom. Ili ne smiju ili neće“, kazala je Danica Tomić i dodala da joj je najžalije omladine jer stariji su ipak uspjeli da zarade penziju, dok je pitanje da li će to uspjet podmladak.

„Gdje im je radni staž, stanovi, penzije. Od čega da čekaju starost, da školuju djecu. Ja nemam penziju ali treba dati mojim unučićama, snahama, bar da primaju dječji dodatak“, kazala je Tomić.

Ana Burić iz Demokratskog fronta kazala je da su članovi te partije došli da pruže podršku majkama. Ona za razliku od Tomićke smatra da je dovoljno ljudi izašlo da pruži podršku majkama

„To je katastrofa štasu uradili i šta tek namjeravaju da urade. Majke su samo početak.. Zakucaće na svačija vrata. Mislim da 11 odsto nevažećih listića u Nikšiću dovoljno govori koliko je narod prestrašen“, kazala je Burić i dodala da ukoliko uskoro ne bude riješeno pitanje naknada može doći do blokade cijele Crne Gore jer se „narod budi“.

Galerija

Bonus video: