Mještani Park šume Zagorič: Tri opštine iz Njemačke uložile novac u izgradnju naših domova

Brojnim mještanima stigle su presude da zemlju moraju da plate od 35 do 40 eura po kvadratu, a četvoročlana porodica Vlahović nedavno je iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate zemljište Vučinićima
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2017. 11:13h

Mješani Park šume Zagorič predali su dokumentaciju ambasadi Njemačke u Podgorici, kojom se kako tvrde, dokazuje da su tri opštine iz te zemlje uložile veliki novac u izgradnju njihovih domova.

Oni su ambasadi predali dokaze da je preko humanitarne organizacije iz te zemlje HELP, ulagan novac u izgradnju naselja u Park šumi Zagorič.

"To je sve išlo preko Opštine, pomagali su izgradnju naših domova. Tražimo sada pomoć od njih. Ulagali su novac u izgradnju infrastrukture, kao i 500 domova, koje je kasnije Komisija, koju je osnovao nekadašnji gradonačelnik Miomir Mugoša vratila navodnim bivšim vlasnicima. Neka ti vlasnici donesu tapiju, kojom dokazuju da je to njihova zemlja, ako to urade i dostave dokaze, izvinićemo im se. Do tada, naše domove nećemo dati", istakao je jedano od mještana Radovan Jeremić.

Mještani park šume Zagorič, revoltirani što im predstavnici Vlade ne saopštavaju preko deset dana da li su pogledali dokumentaciju koju su im dostavili, a juče su tražili pomoć od ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Oni su prekjuče predali Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori zahtjev za prijem.

Oni već 17. dan protestuju.

Brojnim mještanima stigle su presude da zemlju moraju da plate od 35 do 40 eura po kvadratu, a četvoročlana porodica Vlahović nedavno je iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate zemljište Vučinićima.

Galerija

Bonus video: