Nikšić: Lopovi već ukrali devet sadnica

Policajci će navodno ubuduće konstantno nadgledati šetalište ispod Trebjese, kako bi ga sačuvali od huligana i lopova
3 komentar(a)
sadnice, šetalište Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
sadnice, šetalište Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.03.2017. 17:12h

Akcija sadnje rastinja na šetalištu “Vito Nikolić“ u Nikšiću još nije ni završena, a lopovi su već uspjeli da izvadi 11 sadnica tuje, a devet i da odnesu.

Ilinka Otašević, izvršna direktorica NVO “Naša budućnost” koja je organizovala akciju, podnijela je prijavu policiji protiv NN lica. Ističe da je uspjela da izdejstvuje da policajci konstantno nadgledaju šetalište.

“Tokom novembra i decembra volonteri su organizovali akcije u cilju prikupljanja sredstava za uređenje dijela šetališta 'Vita Nikolića' pod Trebjesom i uspjeli da prikupe novac da se sadnicama visokog i niskog rastinja oplemeni prostor od 840 kvadrata, oko kojeg se nalaze klupe, kante za smeće i česma“.

Podsjetila je da je preduzeće „Ekoplant“ sadnju započelo 14. marta i da su do sada posadili tri platana, devet breza, dvije lipe, 34 tuje, šest stabala crvene šljive i devet zimzelenih ukrasnih žbunova.

“Mladi ljudi uložili su vrijeme i trud, a građani Nikšića dali novac da se omiljeno izletište Nikšićana sredi i uredi za dobro svih nas. Apelujemo i ohrabrujemo savjesne građane, kojih je mnogo više nego ovih drugih, da prijave ako vide nove sadnice u dvorištu kod komšije, jer u protekle tri noći se otuđivalo sa javne površine, a sjutra može i iz njihovih dvorišta“, poručila je Otaševićeva.

Ona kaže da se nada da “huligani neće uspjeti da demorališu mlade i njihov volonterizam” i ističe da su šetači ponovo zasadili dvije sadnice tuje koje su izvađene, ali ne i odnešene.

A da i dalje postoji želja kod mladih da šetalištu daju novi sjaj, potvrdila je Marina Došen koja je kazala da ih huliganski čin nije demoralisao i da će u aprilu nastaviti akciju uređenja šetališta: “Uredićemo klupe, kante za smeće i česmu, a za novembar ćemo obezbijediti sredstva da posadimo i drvored u ovom dijelu“.

Bonus video: