Budvani i Barani predstavili turističku ponudu u Švedskoj

Na bolju posjetu uticaće i letovi niskobužetskih aviokompanija „Ryanair” i „Norwegian”, a „Montenegro Airlines”, pored redovne linije ka Kopenhagenu, od ove godine imaće čarter letove za Helsinki od maja do oktobra
0 komentar(a)
TO Budva, Foto: TO Budva
TO Budva, Foto: TO Budva
Ažurirano: 21.03.2017. 14:36h

Turistička organizacija Budve uspješno je predstavila ponudu metropole turizma na na međunarodnom sajmu turizma „Mediterranean Panorama“ koji se održao prvi put ove godine, u Štokholmu.

“Tema ovog sajma je bio Mediteran i sve ono što ga karakteriše – turizam, hrana, običaji i kultura. U skladu sa tim i Crna Gora je usmjerila svoju ponudu, pa su posjetioci sajma imali priliku da se upoznaju sa ponudom za predstojeću sezonu: kulturnim i etno - gastronomskim rutama, plažama, ponudom sjevera i eko sela, kao i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi.Primjetno je bilo veliko interesovanje posjetilaca kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, avio dostupnost, cijene aranžmana i izbor smještajnih kapaciteta”, naveli su u budvanskoj Turističkoj organizaciji.

Imajući u vidu da je za skandinavske turiste karakteristično da putuju tokom cijele godine, a prema najnovijem relevantnom švedskom istraživanju 66 odsto stanovništva planira putovati u toku ove godine, kako ističu u TO Budva, cilj je ostvariti bolju posjećenost sa ovog tržišta u periodu pred i postsezone.

“Da interesovanje za Crnom Gorom sa skandinavskog tržišta raste govore i očekivanja turoperatora i privrede. TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz 4 nordijske zemlje Švedske, Norveške, Danske i Finske. Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz gradova Štokholm, Oslo, Kopenhagen, Helsinki, a prema trenutnom stanju bukinga preko 40% aranžmana TUI Nordic-a za Crnu Goru u 2017. godini je već prodato. Za dobru povezanost tokom sezone sa skandinavskim zemljama svakako imaju uticaj i letovi niskobužetskih aviokompanija „Ryanair” i „Norwegian”, dok nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines”, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra”, naveli su u TO Budva.

I Barani u Švedskoj

Animiranje turističkog tržišta Skandinavije TO Bar je nastavila i ove godine, nastupom na sajmu turizma u Stokholmu. Barska ponuda je ranije švedskoj javnosti predstavljena u Geteborgu, u sklopu Jadranskog IPA projekta „Zajednička promocija održivog turističkog razvoja - Tur.Grate2“ , a ovog puta, smještajni kapaciteti i prirodna i kulturna bogastva rumijskog kraja promovisani su u švedskom glavnom gradu na sajmu “Mediterranean Panorama 2017”.

Iz TO Bar ukazuju na stalan porast broja turista iz ove države-lani je Bar posjetilo 902 turista iz Švedske, za 5,5 posto više nego 2015, a na osnovu razgovora i zainteresovanosti učesnika i posjetilaca ovogodišnjeg sajma, predviđaju povećanje prometa sa ovog tržišta i u 2017.

"Šveđani vole lijepo vrijeme, dobru hranu i fascinantnu istoriju i kulturu, i najviše pažnje na našem štandu privukli su im barsko kulturno-istorijsko naslijeđe, aktivan odmor, seoski turizam i crmnički vinski podrumi. TUI Nordic će već od sredine maja do oktobra direktnim čarter letovima dovoditi turiste iz Švedske, Norveške, Danske i Finske u saradnji sa partnerima iz naše zemlje. Jednom sedmično biće letovi ove avio kompanije za Crnu Goru iz Stokholma, Osla, Kopenhagena i Helsinkija, a već sada je prodato preko 40 posto aranžmana TUI Nordic za Crnu Goru u 2017.", istakli su iz TO Bar. Prema istim navodima, na bolju posjetu uticaće i letovi niskobužetskih aviokompanija „Ryanair” i „Norwegian”, a „Montenegro Airlines”, pored redovne linije ka Kopenhagenu, od ove godine imaće čarter letove za Helsinki od maja do oktobra.

Bonus video: