Počelo čišćenje snijega sa puta prema selu Mala Crna Gora

Po nepisanom pravilu kampanja čišćenja snijega sa saobraćajnica u žabljačkoj opštini završava se u drugoj polovini maja na regionalnom putu Žabljak-Plužine
289 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2017. 10:35h

Snjegočistači Komunalnog preduzeća iz Žabljaka počeli su sa čišćenjem snijega sa 20 kilometara dugog lokalnog puta prema selu Mala Crna Gora.

Visok snijeg, nigdje manji od jednog metra, probija snjegočistač sa roto frezom a za njim put širi utovarna lopata.

"U ponedjeljak smo pročistili dio trase vidljiv sa žabljačke strane i stigli do Stevovića tavana. Danas nastavljamo dalje i pred nama je najzahtjevniji dio od oko pet kilometara duž najvisočije kote na Štuocu koja iznosi 2.050 metara. Čekaju nas još viši nameti", kaže jedan od operatera Zoran Pedović.

Direktor Komunalnog preduzeća Žabljak Radenko Radulović je kazao da je prethodno pročišćeno do Tepaca i Pašinog polja a da od juče nema zimi nastanjenog sela prema kom nije prohodno.

"Uskoro ćemo prema Brajkovači, Gomilama i Miljića luci, gdje nije niko zimovao, a tada ćemo i u kampanju otvaranja katuna na Sinjajevini", kaže Radulović.

Po nepisanom pravilu kampanja čišćenja snijega sa saobraćajnica u žabljačkoj opštini završava se u drugoj polovini maja na regionalnom putu Žabljak-Plužine, dijelu "Durmitorskog prstena" značajne turističke ponude kako za one koji žele obići Durmitor sa svih strana tako i za učesnike raftinga jer predstavlja najkraću saobraćajnicu od polazišta splavova i čamaca do Šćepan Polja.

Istovremeno se otvaraju i katuni Dobri i Todorov do u istočnom dijelu masiva Durmitora.

Galerija

Bonus video: