Đurišić Stijepovića čeka ispred posla

„Uputio sam zahtjev za ekproprijaciju gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću i Direkciji za imovinu. Ukoliko mi ne odgovori pozitivno, izaći ću ispred zgrade Glavnog grada sljedeće nedelje“, istakao je Đurišić
69 pregleda 5 komentar(a)
Đurišić Zabjelo, Foto: Savo Prelević
Đurišić Zabjelo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2017. 20:56h

Porodica Đurišić uputila je otvoreno pismo predsjedniku Filipu Vujanoviću, premijeru Dušku Markoviću, kao i predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću, u kojima ih obavještavaju o svom problemu.

Đurišići su, u više navrata, krajem prošle godine blokirali dio Jerevanske ulice na Zabjelu, tvrdeći da je to njihova svojina.

Zahtjev za eksproprijaciju Vanja Đurišić, koji tvrdi da je jedan od vlasnika sporne parcele, podnio je juče i gradonačelniku.

„Uputio sam zahtjev za ekproprijaciju gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću i Direkciji za imovinu. Ukoliko mi ne odgovori pozitivno, izaći ću ispred zgrade Glavnog grada sljedeće nedelje“, istakao je Đurišić.

Đurišić je ranije uputio pisma ambasadama Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Delegaciji Evropske unije protestujući zbog odluke sudskih institucija.

Dodaje da je brojnim državnim institucijama uputio ukupno 113 zahtjeva za prijem, na koje mu niko nije odgovorio. Đurišić je nekoliko puta, sa porodicom, blokirao na sat vremena dio Jerevanske ulice, tražeći od nadležnih da mu isplate nadoknadu za 1.023 metra kvadratna zemlje.

Parcele zbog kojih porodica Đurišić protestuje su, prema ranijem saopštenju iz Direkcije za imovinu, svojina Glavnog grada, s obzirom da je sudski proces riješen u njihovu korist.

Prema podacima koji se nalaze na sajtu Uprave za nekretnine, u vezi sa spornim parcelama, Glavni grad Podgorica je nosilac prava svojine 1/1, dok braća Savo i Vanja Đurišić imaju pravo sukorišćenja u obimu prava 4/8.

Bonus video: