Nikšić: Šetalište još nije gotovo, a već ukradeno 11 sadnica

„Tokom novembra i decembra volonteri su organizovali akcije u cilju prikupljanja sredstava za uređenje dijela šetališta 'Vita Nikolića' pod Trebjesom i uspjeli da prikupe novac da se sadnicama visokog i niskog rastinja oplemeni prostor od 840 kvadrata, oko kojeg se nalaze klupe, kante za smeće i česma“, kazala je Otašević
213 pregleda 7 komentar(a)
šetalište vito Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
šetalište vito Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.03.2017. 19:56h

Još nije završena akcija sadnje visokog i niskog rastinja na šetalištu „Vito Nikolić“ u Nikšiću a već je nepoznati počinoc, ili više njih, uspio da izvadi 11 sadnica tuje, a devet da odnese. Ilinka Otašević, izvršna direktorica NVO „Naša budućnost“, koja je organizovala akciju, podnijela je prijavu policiji protiv NN lica i uspjela, kako reče, da izdejstvuje konstantno nadgledanje šetališta od strane policijskih službenika, posebno u večernjim i ranim jutarnjim časovima.

„Tokom novembra i decembra volonteri su organizovali akcije u cilju prikupljanja sredstava za uređenje dijela šetališta 'Vita Nikolića' pod Trebjesom i uspjeli da prikupe novac da se sadnicama visokog i niskog rastinja oplemeni prostor od 840 kvadrata, oko kojeg se nalaze klupe, kante za smeće i česma“, kazala je Otašević.

Podsjetila je da je preduzeće „Ekoplant“, uz stručnu podršku pejzažnog arhitekte, sadnju započelo 14.marta i da je su do sada posadili tri platana, devet breza, dvije lipe, 34 tuje, šest stabala crvene šljive i devet zimzelenih ukrasnih žbunova.

„Mladi ljudi uložili su vrijeme i trud, a građani Nikšića dali novac da se omiljeno izletište Nikšićana sredi i uredi za dobro svih nas. Apelujemo i ohrabrujemo savjesne građane, kojih je mnogo više nego ovih drugih, da prijave ako vide nove sadnice u dvorištu kod komšije, jer u protekle tri noći se otuđivalo sa javne površine, a sjutra može i iz njihovih dvorišta“, poručila je Otašević.

Izrazila je nadu da huligani neće uspjeti da demorališu mlade i njihov volonterizam i istakla da su šetači dvije sadnice tuje koje su izvađene, ali ne i odnešene, ponovo zasidili, što dokazuje, kako je rekla, da su samo pojedinci ili manja grupa ljudi, spremni za ovakva nedjela. A da i dalje postoji želja kod mladih da šetalištu daju novi sjaj potvrdila je Marina Došen koja je kazala da ih huliganski čin nije demoralisao i da će u aprilu nastaviti akciju uređenja šetališta.

„U drugoj polovini aprila uredićemo klupe, kante za smeće i česmu, a za novembar ćemo obezbijediti sredstva da posadimo i drvored u ovom dijelu“, kazala je Došen.

Akciju uređenja dijela šetališta „Naša budućnost“ sprovodi kroz program „Razvoj volonetrskog servisa u Nikšiću“

Bonus video: