MARATON NA NAJPROSTRANIJOJ PLANINI

Preko Sinjajevine 15 takmičara na skijama

U subotu ujutro u Gornjem Lipovu, u finišu zimske turističke sezone, 15 Kolašinaca obulo je skije na noge a još sedam ih je pratilo ih na motornim sankama
0 komentar(a)
Sinjajevina, Foto: Boban Brković
Sinjajevina, Foto: Boban Brković
Ažurirano: 20.03.2017. 18:55h

Turistička organizacija iz Kolašina, uz podršku Opštine Kolašin, tamošnjih NVO „Natura“, Crvenog krsta, Doma zdravlja i Planinarskih klubova „Bjelasica“ i „Gorštak“ organizovala je šesti po redu „Sinjajevinski maraton“, turističku manifestaciju prelaska naše najprostranije planine na skijama.

Jedinstven poduhvat predstavlja realizaciju ideje nadaleko poznatog kolašinca Danijela Vinceka - da se obnovi nekad prestižna skijaška manifestacija „Sinjajevinski sektor“, djelo generala Danila Jaukovića i da se očuva sjećanje na „Sinjajevinski front“, slavnu epopeju NOB-a ali i sačuvaju od zaborava staze kojima su prolazili žabljački i kolašinski skijaši kako bi se na Bjelasici ili Durmitoru viteški borili za primat najboljih u crnogorskom skijanju.

U subotu ujutro u Gornjem Lipovu, u finišu zimske turističke sezone, 15 Kolašinaca obulo je skije na noge a još sedam ih je pratilo ih na motornim sankama.

“Imali smo prelijep dan i sve uslove da manifestacija uspije. Uslijedio je uspon na Vratlo, potom Previja, Katuni, Pekovića katuni, kilometri brda i dolina sve do Novakovića kod Žabljaka, gdje nas je sačekao autobus i odvezao u hotel „Lovac“.

Cijelu subotu i pređenih 38 kilometara posvetili smo ostvarenju ove misije i završili je, na ukupno zadovoljstvo uspješno, kaže jedan od organizatora maratona i član PK „Bjelasica“ Đoko Đinović.

Iz Gornjeg Lipova ih je ispratila a u žabljačkom hotelu „Lovac“, zajedno sa koleginicom iz Žabljaka Vanjom Krgović Šarović, dočekala direktorica TO Kolašin Marija Brajović.

Ideju turističkog uvezivanja ova dva grad, Vanja Krgović Šarović smatra odličnom.

Preporučujemo za Vas