Grupa građana: Ako se ne usliši zahtjev majki blokiraćemo Crnu Goru

Blokada saobraćaja, kako tvrdi predstavnik grupe građana Marko Milačić, trajaće do 20 časova
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2017. 19:22h

Grupa građana blokirala je u 19 časova saobraćaj na Blažovom mostu, kako tvrde, u znak podrške majkama.

Na protestu je oko 100 građana.

Oni su poručili da su majke država.

Na kraju protesta predstavnik grupe građana Marko Milačić je najavio da će ukoliko se ubrzo ne usliši zahtjev majki blokirati "cijelu Crnu Goru".

"Nećemo više najavljivati na Facebooku. Blokiraćemo saobraćajnice, kružne prolaze, blokiraćemo cijelu Crnu Goru, ako se ne usliši zahtjev majki", rekao je Milačić.

Okupljeni su nakon programa na Blažovom mostu došli do majki koje štrajkuju glađu ispred Skupštine, kako bi ih poljubili i pružili im podršku...

"Majke tu smo zbog vas, izborićemo se za bolju Crnu Goru. Ako ne poslušaju vaš glas u narednim danima ponovo ćemo blokirati dok ne shvate da svaka vlast mora da bude kontolisana i da moraju da slušaju majke", rekoa je Milačić.

Članica Koordinacionog odbora, Željka Savković se zahvalila grupi što je neko iskreno podržao majke.

Ranije je na Blažovom mostu održan kulturni program.

"Neka je vječna Crna Gora likuje nam vlast, a kako vječna kad nas je sve manje... više umiremo nego što se rađamo. Ako ovako nastavimo nestaće i DPS-a, a to ne smijemo da dozvolimo", rekao je Ratimir Vujačić tokom blokade.

Vujačić je ukazao da je DPS urušio noseći stub države a to je uvijek i svuda ekonomija.

"Članovi DPS-a su poslali i privatni sektor kod tajkuna gdje je plata od 200 do 300 eura. U uslužnom sektoru radi oko 40.000 uglavnom žena koje na poslu ostavljaju poslednji atom snage. Nema države gdje se svako za sebe snalazi kao da živimo u šumi. Upravo tako nas sjetuje predsjednik DPS-a", rekao je Vujačić.

Dodao je da je "prvi i poslednji smrtni grijeh DPS-a što ne umije da napravi proizvodnju".

"Rekao je da fali na sve strane, za školstvo, zdravstvo... Ovi što rade u državnim upravama hvale se kako za male pare ne rade ništa.

Boško Vukićević je kazao da "nijesu majke izglasale zakon i uticale na zakon o naknadama, ali su mu se obradovale, odrekle posla, penzije, pa makar i zbog 20 eura, jer većina stanovništva živi u teškom siromaštvu".

"Manite se više investicija. One su skupo koštale Crnu Goru i dovele narod na rub egzistencije... Ove žene su potpuno ignorisane od strane vlastodržaca izuzetan su primjer hrabrosti i istrajnosti. Vlast je nesvjesna činjenica da imaju posla sa nečim što je jako, jer je pitanje dana kada će majke u pomoć pozvati djecu i muževe", rekao je Vukićević.

Predstavnika grupe građana Marko Milačić pozvao je majke da se pridruže blokadi, ali one koje štrajkuju glađu su ostale ispred Skupštine.

Blokada saobraćaja, tvrdi Milačić, trajaće do 20 časova.

Komunalna policija je oko 19.45 časova iz automobila poručila da se okupljeni raziđu jer je obustavljen saobraćaj.

Dio majki došao je na Blažov most i pridružilo se programu grupe građana.

Na Blažovom mostu su i akademska slikarka Marina Radulović, gitarista Duško Vuković, glumac Slaviša Čurović, Ratimir Vujačić...

Tu je i karikaturista Goran Šćekic, harfistkinja Milica Kankaraš... Među okupljenima su i advokati....

Milačić je rekao da pružaju podršku majkama, "režimu šalju upozorenje", a građanima poziv da se pridruže...

Kazao je i da je jednog člana grupe zaustavila patrola i kaznila 130 eura.

On je najavio da će "doći ponovo" i poručio policiji da pazi majke.

Galerija

Bonus video: