Majke su dobro, Savković poziva poslanike da stanu na binu i javno iznesu svoje mišljenje

Apeluje na zdravstvene radnike da imaju sluha za njih
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2017. 18:32h

Šefica kordinacionog odbora Željka Savković, na vanrednoj konferenciji ispred Skupštine Crne Gore, saopštila je da su majke dobro - neke su kući, tri su se vratile na protest i nastavljaju štrajk glađu.

Apeluje na zdravstvene radnike da imaju sluha za njih.

"Mi smo ovdje da bude bolje i zdravstvenom i prosvjetnom radniku, studentu, penzioneru građaninu...", kazala je Savković.

Ispred skupštine je nešto oko sto žena, a ovo je ukupno četvrti dan od kada majke štrajke glađu.

Trenutno, majke čitaju pjesme koje su napisale, a Savković je navela da je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao da će danas da se oglasi da vidi može li ih primiti, ali da se niko još nije javio.

Majke su takođe navele da čekaju odgovor predsjednika Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) Pedra Agramunta kojem su poslale pismo.

Savković je pozvala poslanike, nezavisno od toga da li su glasali za zakon kojim je majkama smanjena naknada, da sjutra u 17 časova dođu i sa bine kažu svoje.

"Pozivamo poslanike koji su glasali za zakon na osnovu kojeg su majke dobile naknade i predstavnike, vladajuce partije DPS koji su u tom momentu glasali protiv i pozivamo ih sve, posebno ove koji su izglasali izmjene zakona kojima su smanjenje naknade da dođu zajedno u 17 sati sjutra, da stupe na binu i javno iznesu mišljenje kako dati podršku majkama Crne Gore. Tražimo da stanu iza onoga što su izglasali. U ime majki tražimo da se jasno oglase sa ove bine da građani vide kome daju glas i da li da vjeruju svima ubuduće. Ja vjerujem da će se odazvati, mi ćemo ih čekati. Posebno lideri DPS, BS, HGI, LP. Nadamo se da će shvatiti ozbiljnost ove situacije", naglasila je Savković.

Galerija

Bonus video: