Stari aerodrom: 15-ak mačaka i nekoliko pasa otrovano preko noći

Prema informacijama od mještana, u pomenutoj ulici, ali i u nekim bočnim ulicama otrovano je petnaestak vlasničkih mačaka i nekoliko pasa
236 pregleda 29 komentar(a)
šapa, pas, Foto: Shutterstock
šapa, pas, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.03.2017. 12:45h

Nekoliko građana iz podgoričkog naselja Stari aerodrom, ulica Andrije Paltašića, obavijestilo je NVO "Prijatelji životinja Podgorica" da je toku noći otrovao njihove kućne ljubimce.

Prema informacijama od mještana, u pomenutoj ulici, ali i u nekim bočnim ulicama otrovano je petnaestak vlasničkih mačaka i nekoliko pasa.

"Vlasnici su jutros svoje ljubimce zatekli mrtve ispred svojih kapija i u dvorištima svojih kuća. Takođe, prije tri nedjelje je neko, takođe u ovoj ulici potrovao nekoliko mačaka i pasa. Dakle, jasno je da to neko namjerno i bez ikakvog razloga radi, sa namjerom da potruje sve životinje u ulici. Da napomenemo da je ovo teško krivično djelo. Taj pojedinac ili više njih ni u jednom trenutku nije razmislio da možda na taj način može ugroziti život nečijeg djeteta. Ne razmišljajući da nečiju majku može zaviti u crno, kukavički je u kasnim večernjim satima posipao otrov po dvorištima i ulici, kako bi otrovao nedužne životinje, koje mu ništa nisu skrivile. Evidentno je da se radi o mnogo bolesnoj osobi, te da takav bolesni um pod hitno mora biti otkriven i odveden u instituciju izolovanog tipa. Prema nekim saznanjima, prije nekoliko dana je jedan stariji komšija javno prijetio da će potrovati sve mačke i pse u ulici, jer mu navodno smetaju", navode iz NVO “Prijatelji životinja Podgorica”. Navode da takođe jako zabrinjavajuće činjenica da nijedna nadležna opštinska institucija, pa čak ni policija nije htjela da reaguje na njihov poziv i molbu da izađu na teren.

"Zvali smo ih sve, samo smo dobijali odgovor da oni nisu nadležni i da zovemo drugu službu. To je trajalo u nedogled, trošeći nam vrijeme i strpljenje. Nakon svega moramo da se zapitamo koga mi to kao građani plaćamo da obavlja vrlo odgovorne zadatke. Postoji li iko u ovom gradu ko će da nam kaže koja je služba odgovorna za ovakve slučajeve? Ovo nije prvi put da nam se dešavaju ovakve stvari i nije prvi put da se obraćamo sa pitanjem KO JE NADLEŽAN? Ima li Podgorica gradonačelnika i ima li taj čovjek obavezu da uvede red u svojim službama? Ima li ko obavezu da kaže građanima ko je nadležan i da nas uputi na prave adrese, ukoliko one postoje, u šta mi kao organizacija sumnjamo? Da li u ovom gradu postoje službe koje su za ovo nadležne i zašto ne postoje? Hoćemo da nam neko konačno odgovori na sva ova pianja, jer ćemo u protivnom morati da preduzimamo neke druge korake. Sve ovo radimo u cilju suzbijanja slučajeva poput ovoga koji se desio, ali uvijek nailazimo na čvrst otpor opštinskih službi. Očigledno da njima odgovara da se potruje i poubija što veći broj lutalica, jer nisu sposobni da pronađu drugo rješenje problema."

Bonus video: