Mještani Park šume Zagorič: Stijepović nas je prevario, Marković da to provjeri

“Gradonačelnik sada neće ni da čuje za nas, ni da nas primi”, istakao je predstavnik mještana Radovan Jeremić
117 pregleda 21 komentar(a)
Predizborni letak, Slavoljub Stijepović, Foto: Borko Ždero
Predizborni letak, Slavoljub Stijepović, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 17.03.2017. 18:31h

Mještani Park šume Zagorič optužili su gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da ih je prevario, odnosno da je predizbornim programom obećao da će prihodi ostvareni naplatama za uzurpirano zemljište “biti potpuno usmjereni na obeštećenje ranijih vlasnika, kojima je zemljište vraćeno restitucijom”.

“Gradonačelnik sada neće ni da čuje za nas, ni da nas primi. Pozivamo premijera Duška Markovića da uvidom u dokumentaciju, provjeri da li nas je Stijepović obmanuo”, istakao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

On je pokazao predizborni letak, odnosno izborni program za ravnomjerni razvoj Podgorice - Zagorič i Zlatica, koji je dijeljen građanima iz koalicije za evropsku Podgoricu, uoči izbora za gradonačelnika Podgorice 2014. godine.

“Kao što vidite tu piše da Stijepović obećava da će kroz budući Zakon o legalizaciji nelegalno izgrađenih objekata stvoriti uslove da Zagorič i Zlatica postanu urbana naselja. Pretpostavljam da zbog ove njegove obmane, u koju još uvijek vjeruje dio mještana iz Park šume, nema nas ovde na protestima u još većem broju”, istakao je Jeremić.

On je kazao da su iz Vlade im saopštili da još razmatraju dokumentaciju, koju su predali prije osam dana.

“Savjetnica za pravna pitanja premijera nam je kazala da je dokumentacija obimna i da će im trebati još vremena da je prouče. Nadamo se da će odgovor biti pozitivan”, kazao je Jeremić.

Mještani su se jutros okupili u velikom broju na Bulevaru Stanka Dragojevića, a dobili su odobrenje za proteste još sedam dana.

Jeremić je kazao da mještani će iduće sedmice, ukoliko ne bude pozitivnog odbora, radikalizovati proteste.

“Da li će to biti blokada puteva, pruga ili nešto drugo vidjećemo. Razmišljamo čak i da napustimo svoje domove”, kazao je Jeremić.

Mještani su pozvali specijalnog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da stopira sudske procese protiv njih, dok ne dokažu da je zemljište u tom naselju bivšim vlasnicima vraćeno malverzacijama obeštećenje od opštine“, rekao je Jeremić.

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Park šumi u Zagoriču.

Brojnim mještanima stigle su presude da zemlju moraju da plate od 35 do 40 eura po kvadratu, a četvoročlana porodica Vlahović nedavno je iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate zemljište Vučinićima.

Bonus video: