Muzej grada Perasta dobio Vodič na Brajevom pismu

Realizacijom tog projekta učinjen je korak više u povećanju dostupnosti Muzeja grada Perasta osobama sa invealiditetom, nakon što je ta ustanova ranije već dobila pristupne rampe za osobe u invalidskim kolicima, novi i prilagođeni toalet, kao i posebnu sobu sa nasnimljenim audio i video materijalom o muzejskom fundusu
199 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2017. 12:27h

Vodič kroz Muzej grada Perasta na Brajevom pismu predstavljen je juče u toj ustanovi.

Izrada Vodiča kroz bogati fundus peraškog muzeja finansirana je preko konkursa Ministarstva finansija – Komisije za raspodjelu sredstva od igara za sreću, a njegovoj promociji pored ostalih, prisustvovali su i predstavnici Organizacije slijepih i slabovidih osoba Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve.

Na promociji su govorili Andro Radulović, direktor OJU “Muzej i galerije” Kotor, Goran Macanović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, Rajko Knežević, predsjednik Organizacije slijepih za Kotor, Tivat, Herceg Novi i Budvu i Biserka Milić, bibliotekar u Muzeju grada Perasta. Kako se čulo, Vodič kroz Muzej grada Perasta, je nastao iz izdavačke djelatnosti Muzeja 2015.godine. Njegovo uređivanje i štampu na Brajevom pismu, organizovao je Savez slijepih Crne Gore i Goran Macanović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore.

Realizacijom tog projekta učinjen je korak više u povećanju dostupnosti Muzeja grada Perasta osobama sa invealiditetom, nakon što je ta ustanova ranije već dobila pristupne rampe za osobe u invalidskim kolicima, novi i prilagođeni toalet, kao i posebnu sobu sa nasnimljenim audio i video materijalom o muzejskom fundusu.

Promocija Vodiča na Brajevom pismu kao i sva naredna dešavanja, koja će se održati u Muzeju grada Perasta, predstavljaju obilježavanje 80. godišnjice postojanja ove značajne ustanove kulture.

Galerija

Bonus video: