Sada smo sigurne da ne odustajemo

Majke tvrde da raspoloženje na protestu ispred Skupštine ne pada, “uprkos neljudskom tretmanu Vlade Crne Gore”
5 komentar(a)
Željka Savković, Foto: Luka Zeković
Željka Savković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2017. 06:28h

Majke, korisnice naknada za troje i više djece, koje od prvog marta protestuju ispred parlamenta saopštile su da će sjutra obavijestiti javnost o njihovim daljim planovima.

Iako su protekle noći teško pregurale zbog jakog vjetra, novinar “Vijesti” ih je zatekao u pjesmi i igri.

“Uklonili su nam ogradu pa smo dobili prostora da se malo opustimo na bulevaru (Svetog Petra Cetinjskog)”, kazala je predstavnica majki Željka Savković.

Tvrde da raspoloženje ne pada, “uprkos neljudskom tretmanu Vlade Crne Gore”.

Savković je kazala da im se, nažalost, niko od predstavnika zvaničnih institucija još nije obratio.

“Sramota bi bilo ovako se ophoditi prema jednoj, a ne prema ovoliko majki. To govori o tome koliko se poštuje i cijeni kult majke u Crnoj Gori. O daljim koracima obavijestićemo medije na konferenciji za novinare“, kazala je Savković.

Ona je istakla da su, nakon spavanja na kiši i vjetru, sigurne da ih više ništa ne može zaustaviti i da će istrajati u namjeri vraćanja naknada za majke troje i više djece na stare novčane iznose.

Premijer Duško Marković kazao je ranije da Vlada Crne Gore neće dopustiti da ih niko ucjenjuje, dok je predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković kazao da im naknade o majkama trenutno nijesu prioritet. Njegovu izjavu kritikovao je veliki broj nevladinih organizacija i predstavnika opozicije.

Bonus video: