U Balabanima hoće da prave i atletsku stazu

Nacrtom je planiran i teren za ekstremne sportove na otvorenom, kao i fudbalski, dimenzija 56 sa 100 metara
114 pregleda 0 komentar(a)
Golubovci, Foto: Arhiva "Vijesti"
Golubovci, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.03.2017. 18:51h

Nacrtom Urbanističkog projekta „Sportsko-rekreativni kompleks Balabani”, u tom zetskom selu omogućena je izgradnja fudbalskog i teniskog terena, igrališta za ekipne sportove i dječjeg igrališta.

“Izgradnja novog sportskog kompleksa je planirana na jednoj urbanističkoj parceli, i na predloženih osam lokacija u okviru iste. Kolski pristup kompleksu je obezbijeđen preko postojećih i planiranih obodnih saobraćajnica. Uz trase saobraćajnica planiraju se i biciklističke staze u širini od dva metra”, navodi se u Nacrtu.

Ukupna površina zahvata plana iznosi oko 46.621 metara kvadratnih.

U okviru predviđenih osam lokacija, planiran je teren za ekipne sportove, dimenzija 25 sa 45 metara, sa tribinom za gledaoce, svlačionicom i sanitarnim čvorom za sportiste ispod tribine.

Na lokaciji dva je planiran višenamjenski prostor, koji obuhvata centralni objekat sa otvorenim amfiteatrom, u kome će se organizovati sadržaji kulture, administracije i servisi, kafe bar i okolni sadržaji kao što su stolovi za stoni tenis, teren za boćanje i tematski park.

Nacrtom je omogućena i izgradnja dječjeg igrališta, pored kojeg će biti kafe bar i uređeni teren sa rekvizitima za djecu. Dokumentom su planirana i dva terena za ekipne sportove na otvorenom sa kafe barom, sanitarnim čvorom i svlačionicama za sportiste.

Nacrtom je planiran i teren za ekstremne sportove na otvorenom, kao i fudbalski, dimenzija 56 sa 100 metara sa tribinom za 460 sjedišta za gledaoce, svlačionicama, sanitarnim čvorom za sportiste i tehničkim prostorijama ispod tribine.

Uz fudbalski teren je planirana izgradnja atletske staze sa šest traka, dužine 130 metara.

Dokumentom je planiran i teniski teren, kafe bar i uređeni teren sa rekvizitima za igru djece, dok su na lokaciji osam predviđeni park, trim staza i kafe bar.

Centralna javna rasprava o dokumentu održaće se 15. marta u 12 sati u prostorijama GO Golubovci.

Bonus video: