Nastavljen protest: Predaju dokumentaciju o malverzacijama

“Tražimo da država posreduje u dogovoru između porodica, kojima je zemlja vraćena i nas. Ponavljamo zemlju želimo da platimo, ali po cijeni manjoj od 35 do 40 eura po kvadratu, kako je utvrđeno presudama”, kazao je predstavnik mještana Milanko Vuković
106 pregleda 12 komentar(a)
Protest mještana Park šuma ZGORIČ, Foto: Borko Ždero
Protest mještana Park šuma ZGORIČ, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 09.03.2017. 11:07h

Mještani Park šume u Zagoriču danas će predati dokumentaciji Vladi o brojnim malverzacijama, na osnovu koje traži da se uradi revizija postupka vraćanja zemljišta porodici Vučinić i Stamatović.

“Tražimo da država posreduje u dogovoru između porodica, kojima je zemlja vraćena i nas. Ponavljamo zemlju želimo da platimo, ali po cijeni manjoj od 35 do 40 eura po kvadratu, kako je utvrđeno presudama”, kazao je predstavnik mještana Milanko Vuković.

On je istakao da će Vlada dobiti dokumentaciju, kojom se nesporno dokazuje da su kuće napravili na državnom zemljištu, pojedine prije trideset godina i da nikako ne može da bude validan zaključak Komisiuje za restituciju, koja je utvrdila da 2012. godine u Park šumi nije bilo napravljenih kuća.

Mještani su i jutros započeli protest na Bulevaru Stanka Dragojevića, a policija im je odbila zahtjev za blokadu kružnog toka kod Capital plaza i benzinske pumpe na Starom aerodromu.

“Odbijeni smo, a kao razlog su naveli da je previše blokiranih saobraćajnica u gradu. Treba da podignemo rješenje, a nakon toga da se žalimo Upravnom sudu, koji je dužan da nam odgovori u roku od 24 časa”, kazao je Vuković. Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Park šumi u Zagoriču.

Brojnim mještanima stigle su presude da zemlju moraju da plate od 35 do 40 eura po kvadratu, a četvoročlana porodica Vlahović nedavno je iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate.

Bonus video: