Novi izbor radija za gradske vijesti

Rješenje, kojim je kao najpovoljnija, izabrana ponuda “Oki air broadcasting” od 7.854 eura, a kao neispravna odbijena ponuda “Antene M”, Glavni grad je donio 22. decembra
0 komentar(a)
Novi Elmag RAdio, Foto: Oki.me
Novi Elmag RAdio, Foto: Oki.me
Ažurirano: 08.03.2017. 19:59h

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki usvojila je žalbu radija “Antena M” i poništila rješenje Glavnog grada, kojim je za emitovanje radio-emisija o aktivnostima institucija i preduzeća Glavnog izabrano Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju i emitovanje radijskog programa “Oki air broadcasting”, odnosno Novi Elmag radio.

Komisija je predmet vratila na ponovni postupak i odlučivanje i naložila Glavnom gradu da u roku od 15 dana otkloni ukazane nepravilnosti i donese zakonitu odluku.

Glavni grad je, kako se navodi u rješenju Komisije, u obavezi da “Anteni M” nadoknadi troškove postupka u iznosu od 150 eura.

Tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će emitovati radio-emisije, vrijedan 15.000 eura, Glavni grad je raspisao 6.decembra 2016.godine.

Rješenje, kojim je kao najpovoljnija, izabrana ponuda “Oki air broadcasting” od 7.854 eura, a kao neispravna odbijena ponuda “Antene M”, Glavni grad je donio 22. decembra.

“Antena M” je, kako se navodi u rješenju Komisije, protiv rješenja Glavnog grada izjavila žalbu 9. januara 2017.godine. U žalbi se navodi da je doneseno rješenje nezakonito, jer je ponuda “Oki air broadcasting”neispravna, zato što “ovaj ponuđač kao vlasnik “Radio Novi Elmag”, za koji je podnio dokumentaciju, nije dostavio dokaz da ispunjava uslov da mu je programska politika profilisana na konceptu informativnog i obrazovnog karaktera”.

U žalbi se, između ostalog navodi, da je ponuda “Oki air broadcasting” neispravna, jer nijesu dostavili dokaz da ispunjavaju kriterijum produkcije informativnog programa, sa iskustvom pravljenja emisija informativnog karaktera koji obuhvata gradske teme.

Tenderskom dokumentacijom je planirano 20 radio - emisija od po 30 minuta, koje će se emitovati poslijepodne, neposredno prije ili poslije informativne emisije u periodu od 14 do 17 sati.

Bonus video: