Bečić: Položaj žene u Crnoj Gori teško da je ikada bio teži

"Dovoljno je samo pogledati statistiku koja govori o odnosu muške i ženske zastupljenosti u najvišim državnim institucijama i, što je najvažnije, na mjestima odlučivanja"
89 pregleda 19 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.03.2017. 10:49h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić svim damama u Crnoj Gori čestitao je 8. mart, Međunarodni dan žena.

"Današnji datum uvijek je prilika da se zamislimo nad time koliko smo kao društvo učinili za uspostavljanje rodne ravnopravnosti. Položaj žene u Crnoj Gori teško da je ikada bio teži. Dovoljno je samo pogledati statistiku koja govori o odnosu muške i ženske zastupljenosti u najvišim državnim institucijama i, što je najvažnije, na mjestima odlučivanja. Drage dame, ohrabren sam, međutim, vašom istrajnošću u borbi za svoja prava, koja mora dati rezultat", naveo je Bečić.

Ističe da u Demokratskoj Crnoj Gori pripadnice ljepšeg pola "imaju i uvijek će imati položaj kakav zaslužuju".

"Što nikada neće biti posljedica zakonske norme o minimalnoj zastupljenosti, nego izraz najdubljeg poštovanja žene kao jednakog ili, često, više sposobnog bića, ali i naš dug prema značajnoj ulozi majke, sestre i supruge u crnogorskoj tradiciji i savremenosti. Uvjeren sam da ćemo se zajedno sa vama izboriti da položaj žene u crnogorskom društvu bude identičan onom koji imaju Demokratkinje. Uz želju da što prije postignete punu rodnu ravnopravnost, još jednom vam želim srećan 8. mart", navodi se u saopštenju Bečića.

Bonus video: