Dom zdravlja Danilovgrad: Druženje sa ženama kojima je dijagnostifikovan karcinom dojke

"Svake godine u čast 8. marta organizujemo okupljanje za žene koje su prošle kroz taj program i koje su izliječene. Kada je program počeo rukovodila Doma zdravlja bila je Zorica Kovačević, koja je svojim entuzijazmom i uz veliku podršku svih zaposlenih u DZ odradila taj program na zadovoljstvo cijele danilovgradske opštine"
443 pregleda 2 komentar(a)
Dom zdravlja Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Dom zdravlja Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 07.03.2017. 20:28h

Devetu godinu zaredom u danilovgradskom Domu zdravlja Dimitrije Dika Marenić organizovano je druženje sa ženama kojima je dijagnostifikovan karcinom dojke.

Danilovgrađanke koje su liječene od te bolesti dobile su cvijeće i poklone.

Direktor te zdravstvene ustanove dr Dejan Mandić kazao je da je prije devet godine "avangardno započet program skrininga dojke za žene u danilovgradskoj Opštini".

"Svake godine u čast 8. marta organizujemo okupljanje za žene koje su prošle kroz taj program i koje su izliječene. Kada je program počeo rukovodilac Doma zdravlja bila je gospođa Zorica Kovačević, koja je svojim entuzijazmom i uz veliku podršku svih zaposlenih u DZ odradila taj program na zadovoljstvo cijele danilovgradske opštine. To je bilo značajno i u cijeloj Crnoj Gori. Danas smo svi tu, zajedno. Značajno je prisustvo predsjednika Opštine Branislava Đuranovića, direktorice Kliničkog centra Zorice Kovačević, sekretara Skupštine Opštine Stanislave Bošković, medija, naročito. Zahvalni smo našim dugogodišnjim prijateljima - vrtnom centru Kalia koji svake godine opredijeli prigodne poklone za naše dame i Mil Pop koji je ove godine sa nama", rekao je Mandić.

Bivša direktorica te zdravstvene ustanove Zorica Beba Kovačević kazala je da joj je drago što je novi direktor nastavio tradiciju druženja sa ženama kojima je dijagnostifikovan karcionom dojke.

"Ovdje sam da im pružim podršku. Imaće je uvijek, gdje god da sam. Ideja tradicionalnog osmomartovskog druženja nastala je prije devet godina. Tada samo našim pacijentkinjama željeli da stavimo do znanja da nismo tu samo kao njihovi ljekari, već i kao prijatelji, zato se radujem što je direktor Mandić nastavio tradiciju. One moraju da znaju da brinemo o njima i da smo uvijek tu za njih, jer bolest sa kojom su se suočile, ili se suočavaju, zahtjeva stalnu pažnju svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama", kazala je Kovačevićeva.

Ivana Radulović iz Mil Popa poželjela je ženama dobro zdravlje i uručila im poklone.

Đuranović praznih ruku

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović prisustvovao je druženju sa ženama kojima je dijagnostifikovan kancer dojke. Iako je to bio njegov prvi dolazak na tradicionalno druženje, sugrađankama je 8. mart čestitao praznih ruku.

Na pitanje da li je Opština učestvovala u kupovini poklona za pacijentkinje, Mandić je rekao da nije, ali i da Đuranović nije došao praznih ruku.

"Nije došao praznih ruku, došao je sa bocom pića", rekao je Mandić.

Odgovarajući na pitanje šta su od Đuranovića dobile žene, kazao je ništa.

"Opština ovog puta nije participirala, ali nije ni bilo potrebe. Međutim, saradnju sa Opštinom moram pohvaliti... Donirali su nam sredstva koja su iskorišćena za kupovinu multifunkcionalnog ležaja za fiziklanu terapiju koji smo renovirali. U kupovini tog ležaja učestvovali su Opština i Đuranović. Sredstva smo iskoristili i za kupovinu aparata termokauter koji će koristiti za injekciono previjalište, gdje ćemo formirati malu salu za sitne elektivne i hirurške intervencije", rekao je on.

Mandić nije mogao da kaže da li je Đuranović ranije dolazio na druženje sa ženama operisanim od kancera, jer je na čelu Doma zdravlja tek dvije godine.

Bonus video: