Majke stiže umor od protesta, ali poručuju: Nećemo odustati

Savkovićeva je kazala da majke i dalje stoje uspravno i naređuju da ovaj momenat mora da bude presudan da se konačno shvati da je zakon iznad svega
43 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2017. 18:35h

Uprkos hladnoći i obilnoj kiši nekoliko desetina majki ponovo je večeras na ulici ispred zgrade Skupštine.

One su poručile da ne odustaju od zahtjeva i da, iako ih stiže umor, iščekuju sjutrašnje okupljanje zakazano za 13 sati.

Prema njihovim riječima, komunalna policija je ponovo jutros pokušavala da pusti saobraćaj, ali su ih žene spriječile u tome šetajući bulevarom.

Predsjednica koordinacionog odbora majki Željka Savković kazala je da očekuje da se sjutra, na platou ispred Skupštine, pojavi čitava Crna Gora, bez obrzira na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Kazala je da očekuje lidere svih partija sa članstvom, a pogotovo DPS-a.

"Apelujem još jednom na sve. Pogotovo studente, koji su naša budućnost. Penzionere jer ćemo to svi biti jednog dana”, naglasila je.

Savkovićeva je ponovila da funkcioneri nemaju sluha za majku, ni za sve probleme koji se dešavaju.

“Jer su očigledno u svojoj bahatosti zaboravili na sve druge vrijednosti koje je narod Crne Gore uživao u čitavom svijetu”, rekla je.

Savkovićeva je kazala da majke i dalje stoje uspravno i naređuju da ovaj momenat mora da bude presudan da se konačno shvati da je zakon iznad svega. Savkovićeva je rekla da su majke petu noć ispred Skupštine provele kao i svaku do sada - uz kišu, šetnju i pjesmu.

"U jutarnjim časovima pokušali su da puste saobraćaj, vjerovatno što smo zbog umora neke majke poslale kući i veoma mali broj ostao tu. Ipak, majke su ih spriječile u tome”, saopštila je.

Majke traže da se ukinu izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojima su njihove doživotne naknade smanjene za 22 i 25 odsto. Naknade su sa 336 eura smanjene na 264, kao i sa 192 na 144 eura.

Galerija

Bonus video: