TO Tivat predstavila ponudu na međunarodnom Sajmu turizma u Budimpešti

Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić je kazala da je turoperator "Travelo" iskazao veliko interesovanje da uvrsti Crnu Goru kao dio projekta, zajedno sa Mađarskom i Hrvatskom za plasman na long distance tržištima (Kina, Japan, Indija, Brazil).
73 pregleda 0 komentar(a)
TO Tivat, sajam Budimpešta, Foto: TO Tivat
TO Tivat, sajam Budimpešta, Foto: TO Tivat
Ažurirano: 05.03.2017. 12:08h

Turistička organizacija Tivat predstavila je ponudu najmanjeg bokeljskog grada za nastupajuće ljeto na međunarodnom Sajmu turizma "Utazas Travel Expo 2017", koji se danas završava u Budimpešti.

TO Tivat je na jubilarnom, 40. sajmu "Utazas" u Mađarskoj, nastupila na zajedničkom štandu sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i loklanim TO Kotor, Herceg Novi, Budva, Bar i Ulcinj.

"U cjelokupnoj ponudi Crne Gore kao jedne turističke adrese, bila je prisutna i brojna podrška turističke privrede iz primorskih opština, kako kroz participaciju materijalom, tako i ličnim prisustvom. Kroz brojne sastanke već prvog dana sajma predstavnici crnogorskih TO i primorskih opština, ostvarili su značajnu saradnju sa domaćim mađarskim i inostranim agencijama i turoperatorima za predstojeću sezonu", saopštila je danas direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

Prema njenim riječima, turoperator "Travelo" je iskazao veliko interesovanje da uvrsti Crnu Goru kao dio projekta, zajedno sa Mađarskom i Hrvatskom za plasman na long distance tržištima (Kina, Japan, Indija, Brazil).

Istu ideju je u svom predlogu imao i ambasador Hrvatske u Mađarskoj, koji je posjetio crnogorski štand i predstavio mogućnosti potencijalne zajedničke saradnje.

Pored predstavnika crnogorske ambasade u Mađarskoj, štand je posjetila i opštinska delegacija iz Tivta, na čelu sa gradonačelnicom Snežanom Matijević, u cilju podrške u intenziviranju turizma u Opštini Tivat sa mađarskog tržišta.

"Posjetioci štanda su mahom izrazili veliku zainteresovanost za posjetu Crnoj Gori kao destinaciji vrijednoj pažnje ,obzirom na činjenicu da se iz godine u godinu traži nešto novo i drugačije", stoji u saopšrenju uz napomenu da su za ponudu Tivta posebno zanimanje pokazale agencije "Adria Tours", "Explorer" i mnoge druge.

Inače, mađarska loukost aviokompanija "Wizz Air" od aprila ove godine uvešće redovne letove na relaciji Budimpšeta-Podgorica-Budimpešta što će, kako računaju crnnogorski turistički poslenici, značajno doprinijeti rastu posjete sa mađarskog tržišta.

Bonus video: