Nije odbio rate već nisu uspjeli da se dogovore

Joksimović je blokirao račun Opštine, o čemu su “Vijesti” juče pisale, a iz Akovićeve izjave je jasno da sa Joksimovićem nijesu uspjeli da se dogovore o isplati duga na rate
155 pregleda 2 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Berane.me
Opština Berane, Foto: Berane.me
Ažurirano: 04.03.2017. 19:58h

Sekretar sekretarijata Opštine Berane Svetomir Aković demantovao je da je saopštio da je potpredsjednik Opštine Dragutin Joksimović odbio da mu se dug isplati na rate.

Joksimović je blokirao račun Opštine, o čemu su “Vijesti” juče pisale, a iz Akovićeve izjave je jasno da sa Joksimovićem nijesu uspjeli da se dogovore o isplati duga na rate.

“Glavni račun trezora Opštine po ovom osnovu je blokiran na iznos od 64.093,97 eura. S obzirom na iznos blokade, nije moguće izmirivati dospjele tekuće obaveze dok se u cjelosti ne izvrši isplata po ovom osnovu. Siguran sam da vam je jasno da ovakvi slučajevi prave značajne probleme prilikom planirane dinamike isplata tekućih obaveza i odlažu njihovo izmirivanje. Račun je blokiran od strane porodice Joksimović, bivših vlasnika eksproprisanog zemljišta, po tužbi koja je pokrenuta još 2008. godine. Želim da napomenem da je Opština Berane na rešenje Višeg suda uložila reviziju Vrhovnom sudu koja, nažalost, ne odlaže izvršenje. U dosadašnjoj praksi smo imali određeni broj pravosnažnih sudskih presuda kada je sa povjeriocima dogovorena dinamika isplate duga u ratama, kako bi se izbjegli dodatni troškovi i blokada računa Opštine u dužem roku. Ovog puta to nije bio slučaj”, saopštio je Aković.

Bonus video: