Vuksanović: DPS odgovoran za blato u Lugu

Do naselja Lug praktično je nemoguće doći suvih nogu bez gumenih čizama, zbog vode i blata, o čemu su “Vijesti” nedavno pisale
7 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Centrifuga
Željka Vuksanović, Foto: Centrifuga
Ažurirano: 04.03.2017. 17:10h

Gradonačelnica Kolašina Željka Vuksanović ocijenila je da je nerad bivše DPS vlasti odgovoran za problem mještana naselja Lug.

Reagujući na optužbe DPS-a, ona je saopštila da je naselje nastalo u posljednjjoj deceniji, a da je osam godina u tom periodu na vlasti bila DPS.

Do naselja Lug praktično je nemoguće doći suvih nogu bez gumenih čizama, zbog vode i blata, o čemu su “Vijesti” nedavno pisale.

“Zašto za tih osam godina oni ozbiljni i radni nijesu uradili dvije glavne saobraćajnice i uličnu rasvjetu? Zašto je jedna tako 'ozbiljna' vlast dozvolila da na obali Tare nikne naselje koje nije obuhvaćeno urbanističkim planom i čiji stanovnici nemaju građevinske dozvole? Takođe, bilo bi interesantno saznati kojim kriterijumima se tadašnja vlast rukovodila prilikom dodjeljivanja parcela kao i kako je većina stanovnika naselja Lug dovedena u situaciju da za parcele na kojima su gradili nemaju niti jedan papir“, navela je Vuksanovićeva u reagovanju.

Navela je da rješavanje infrastrukturnih problema u naselju Lug iziskuje finansijska sredstva, kojih nedostaje jer se vraćaju dugovi koje su napravili “ozbiljni trošeći samo za sebe i svoju političku grupaciju“.

“Zato, za nerad DPS-a, teško neko može biti naredan kada ste pored urbanističkog haosa ostavili iza sebe višemilionske dugove, stotine hiljada eura potrošenih na gorivo, desetine hiljada potrošenih dnevno na reprezentaciju, neisplaćene plate i doprinose zaposlenima“.

Vuksanovićeva je pojasnila da će građani još 14 godina svakog mjeseca plaćati po 50.000 duga.

Bonus video: