Opština Budva se predomislila: Ramaj da gradi kad plati još 3,5 miliona

“Alart centar” je već platio 1,5 miliona, a kosovski biznismen Naser Ramaj ranije je poručio da je spreman da izmiri komunalije za kompleks...
352 pregleda 0 komentar(a)
Porto Budva, Foto: Vuk Lajović
Porto Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.03.2017. 20:09h

Građevinskoj kompaniji “Alart centar“, biznismena Nasera Ramaja i Alena Sijarića, obračunato je pet miliona eura komunalija za gradnju luksuznog kompleksa “Porto Budva“.

Iako je nova opštinska vlast prije mjesec prekinula postupak izdavanja građevinske dozvole za nadzemni dio poslovno-apartmanskog kompleksa u srcu Budve i najavila stopiranje gradnje, novi sekretar za investicije Božo Vavić, kadar DF-a, odmah je obračunao komunalije, što je uslov za nastavak postupka.

Prema dokumentu koji je potpisao Vavić, a u koji su “Vijesti“ imale uvid, investitor je dužan da plati ukupno 5.000.713 eura za gradnju 17.930 kvadrata apartmanskog i 8.528 kvadrata poslovnog prostora.

“Alart centar” je već platio 1,5 miliona, a Ramaj je ranije poručio da je spreman da izmiri komunalije.

Sekretarijat za urbanizam prethodno je, kao neosnovan, odbio zahtjev urbanističkog inspektora da se dozvola poništi.

Nakon što je istekao rok za žalbe, sve prepreke oko nastavka izdavanja građevinske dozvole su prestale.

Gradonačelnik Dragan Krapović prije dvadesetak dana je kazao da će Opština preispitati prodaju opštinske zemlje nekadašnjem lideru DPS-a i šefu lokalnog parlamenta Boru Lazoviću, na kojoj se danas gradi Porto Budva. On je ocijenio da je riječ o koruptivnom poslu i da kosovskom biznismenu Ramaju neće izdati dozvolu za drugu fazu, dok se ne utvrdi da je Lazović platio Opštini više od 2,7 miliona za zemljište. Krapović je istakao da je Ramaj dobio dozvolu za prvu fazu, a da je za drugu proces zaustavljen na osnovu nalaza urbanističkog inspektora. Tvrdio je da će Opština istrajati u namjeri da sve izvede na čistac...

Opština je prije godinu izdala građevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje podzemne garaže, ali je u isto vrijeme ovjerena kompletna projektna dokumentacija i date su sve saglasnosti.

Iz “Alart centra” je ranije saopšteno da je do sada uloženo sedam miliona eura.

Obračunate komunalije dovoljne za isplatu godišnje plate zaposlenim

“Alart centar” je već uplatio milion i po eura, a naplatom preostalih 3,5 miliona Opština Budva, koja kuburi sa novcem, bi dobila prijeko potrebnu finansijsku injekciju.

Time bi umnogome bili riješili brojni problemi sa kojima se suočava nova vlast.

O kolikom iznosu je riječ, dovoljno govori činjenica da je za isplatu godišnjih plata Opštini potrebno nešto više od 4,5 miliona eura.

Bonus video: