Delegacija Opštine Tivat u posjeti Budimpešti

Zamjenica gradonačelnika Budimpešte izrazila je dobru volju i ponudila podršku, nudeći bogato iskustvo koje Budimpešta ima u svim pomenutim oblastima
4 komentar(a)
TO Tivat, Budimpešta, Foto: Opština Tivat
TO Tivat, Budimpešta, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 03.03.2017. 15:24h

Delegacija Opštine Tivat boravi u dvodnevnoj posjeti Budimpešti, a povod je inteziviranje promocije Tivta u vrijeme međunarodnog Sajma turizma „Travel Expo 2017“, koji se u glavnom gradu Mađarske održava od 2. do 5. marta.

Na tom sajmu turističku ponudu najmanjeg bokeljskog grada prezentuje Turistička organizacija Tivta, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i drugim, pretežno primorskim crnogorskim gradovima.

„Gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević i potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar sa svojim saradnicima posjetili su danas ambasadu Crne Gore u Mađarskoj, gdje su imali priliku razgovarati sa diplomatskim osobljem o perspektivama buduće saradnje sa Mađarskom. Nakon posjete ambasadi uslijedio je obilazak štanda TO Tivat. Posebna čast za delegaciju iz Tivta bio je susret sa zamjenicom gradonačelnika grada Budimpešte Aleksandrom Salai Bobrovnicki, koja je gradonačelnicu Matijević i njen tim primila u svom kabinetu. Bila je ovo izuzetna prilika da Matijević upozna zamjenicu gradonačelnika Budimpešte sa osnovnim informacijama o Tivtu, kao i sa svim njegovim potencijalima“, saopšteno je juče iz Opštine Tivat.

Direktorica TO Tivat, Gabrijela Glavočić visoku funkcionerku gradske uprave Budimpešte iupoznala je sa detaljima turističke ponude grada, a tokom sastanka predloženi su i neki od modela inteziviranja saradnje, prije svega u oblasti turizma, kulture i obrazovanja.

Zamjenica gradonačelnika Budimpešte izrazila je dobru volju i ponudila podršku, nudeći bogato iskustvo koje Budimpešta ima u svim pomenutim oblastima.

„Izuzetno sam zadovoljna i ponosna na činjenicu da smo uspjeli ostvariti kontakt sa upravom grada Budimpešte i da smo uspjeli predstaviti Tivat u najboljem svjetlu, istovremeno ojačavajući mrežu prijatelja i partnera u regionu. U tome nam je svesrdno i izuzetno pomogla naša ambasada u Mađarskoj. Tivat je kao mali mediteranski grad interesantan turistima iz Mađarske, te nam je od izuzetne važnosti stvaranje kontakata i predstavljanje na ovom tržištu“, rezimirala je tuivatska gradonačelnica dr Snežana Matijević.

Bonus video: