Tvrde da službenicima neće smanjiti plate

Tačno je, s druge strane, da su usvojenim odlukama o zaradama na sjednici od 28. februara, smanjene zarade samo gradskim funkcionerima, i to: gradonačelniku, predsjedniku Skupštine, zamjenicima gradonačelnika, glavnom administratoru i sekretaru Skupštine
54 pregleda 0 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zdenka Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.03.2017. 20:37h

Iz Glavnog grada su reagovali na tekst objavljen u “Vijestima” 1.marta, navodeći da je netačna i tendenciozna tvrdnja da će službenicima biti niže plate . Reagovanje prenosimo integralno:

“Naprotiv, ne samo da je odgovarajućim odlukama koje se odnose na zarade rukovodstvo Glavnog grada omogućilo da se službenicima i namještenicima u Glavnom gradu ne smanji zarada, već je dodatno, sada donešenom Odlukom o varijabilnom dijelu zarade na sjednici Skupštine Glavnog grada od 28. februara, stvoren prostor da im se zarade uvećaju po osnovu ostvarih posebnih radnih rezultata, shodno kriterijumima koji su definisani pomenutom Odlukom.

Tačno je, s druge strane, da su usvojenim odlukama o zaradama na sjednici od 28. februara, smanjene zarade samo gradskim funkcionerima, i to: gradonačelniku, predsjedniku Skupštine, zamjenicima gradonačelnika, glavnom administratoru i sekretaru Skupštine. Takođe, zarade su smanjene sekretarima sekretarijata, starješinama posebnih službi (Komunalna policija, Komunalna inspekcija, Služba zaštite), menadžeru, starješinama stručnih službi (Služba gradonačelnika, Služba za zajedničke poslove) i njihovim pomoćnicima.

Zbog toga zaista čudi i zabrinjava činjenica da se, u slučaju kada su smanjene zarade gradskim funkcionerima, a istovremeno stvorena mogućnost da se povećaju zarade službenicima i namještenicima, u određenim medijima plasiraju takvi neargumentovani navodi.

Uzimajući u obzir činjenicu da je pitanje zarada u javnom sektoru vrlo osjetljiva i inspirativna tema, zaista je neophodno da svi koje imaju potrebu da se bave tom problematikom zauzmu krajnje profesionalan, nepristrasan i odgovoran pristup.

Naravno, smatramo da posebna odgovornost u tome leži na predstavnicima političkih subjekata, koji ne bi trebalo da nedobronamjernim, netačnim i paušalnim tumačenjima pokušavaju da ostvare političku korist.Stoga, ovim putem, apelujemo na pojednine medije da ne iznose nepotpune informacije kojima dezinformišu javnost i svjesno manipulišu neprovjerenim informacijama i senzacionalističkim naslovima, što svakako nije u skladu sa zakonima i novinarskim kodeksom”.

Bonus video: