TOKOM 2017. PRED SUDOVIMA 1.216 PARNICA

Podgorica izgubila 118 sudskih sporova

Ilić je na sjednici Skupštine Glavnog grada saopštio da je u 2015. godini od 746 predmeta negativno po Glavni grad okončano 35, dok su djelimično negativno okončana tri predmeta
59 pregleda 3 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.02.2019. 16:11h

Glavni  grad  je u prošloj godini  izgubio  118 sudskih sporova od ukupno 1.216 parničnih predmeta.

Direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić je odgovarajući na odborničko pitanje Branke Bošnjak (DF), kazao da je u 2016. godini po Glavni  grad  kao djelimično negativno, okončano 19 predmeta.

Izbjegavši da odgovori koliko su novčano teški sporovi, Ilić je kazao da se od ukupnog broja negativno okončanih parničnih predmeta 71 odnosi na radne sporove, s tim što pojedine tužbe iz tih sporova sadrže veći broj tužilaca.

Ilić je na sjednici Skupštine Glavnog grada saopštio da je u 2015. godini od 746 predmeta negativno po Glavni  grad  okončano 35, dok su djelimično negativno okončana tri predmeta.

Od ukupno negativno okončanih parničnih predmeta, kako je pojasnio, 11 se odnosi na radne sporove, te da pojedine tužbe iz tih sporova sadrže veći broj tužilaca.

“Direkcija za imovinu ne vodi sporove koje pokreću zaposleni u preduzećima čiji je osnivač Glavni  grad , već ih vode sama ta preduzeća”, kazao je Ilić.

Bošnjak je ocijenila da je Ilić namjerno izbjegao da joj odgovori koliko je Glavni  grad  morao da utroši sredstava po pitanju izgubljenih sudskih sporova i sudskih troškova.

“Namjerno sam to pitala, jer znam da je dosta sudskih sporova bilo u vezi sa zaposlenima, gdje su veliki iznosi sudskih troškova, jer je riječ o grupnim tužbama. Namjerno ste izbjegli odgovor i zato insistiram da mi se odgovori, jer znam da tu evidenciju moraju imati u Glavnom gradu”, kazala je Bošnjak.

Ona je ocijenila da preduzeća, čiji je osnivač Glavni  grad , podnose Skupštini izvještaje u kojima je i finansijski dio, te se lako može doći do tih informacija.

“Poenta je da ne želite da nam date pravu sliku koliko se sredstava troši po osnovu izgubljenih sporova”, istakla je Bošnjak.