Solarna stabla puniće baterije telefona

“Ovi solarni punjačl holandske proizvodnje biće u svakom od mojih šest apatrmana. Svi gosti kad se vrate sa plaže ili izleta, puniće tako svoje telefone, bez ikakvog emitovanja ugljen-dioksida”, kaže Bader
2 komentar(a)
Mišael Bader, Foto: Radomir Petrić
Mišael Bader, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 02.03.2017. 20:24h

Ginko solarna stabla - punjači pametnih telefona, dočekaće goste ove sezone u apartmanima neumorno građanskog aktiviste i turističkog radnika, njemačkog državljanina Mišaela Badera koji već deset godina živi u Baru.

“Ovi solarni punjačl holandske proizvodnje biće u svakom od mojih šest apatrmana. Svi gosti kad se vrate sa plaže ili izleta, puniće tako svoje telefone, bez ikakvog emitovanja ugljen-dioksida”, kaže Bader.

Punjenje baterije “drveta” traje oko šest sati na suncu.

Ginko, nazvan po japanskom drvetu, napravljen je od recikliranog materijala - postolje je od aluminijuma, stablo od bambusa, a plastika oko tri mala solarna panela je od kukuruznog ulja.

“Cijena ovakvog uređaja je 125 eura, lijepo izgleda, inovativan je proizvod, dizajn spojen sa ekološkim učinkom”, ističe Bader.

Barski Njemac, kako ga u šali zovu prijatelji, u svim aspektima djelovanja zalaže se da se spozna značaj zaštite životne sredine i njen značaj za održivi razvoj turizma.

Bonus video: