Festival će se održati 30. septembra

O tome koje će kompozicije biti otpjevane na Festivalu, odlučiće Selekcioni žiri. Žiri će razmatrati isključivo neobjavljene kompozicije za djecu, koje će potom otkupiti
54 pregleda 0 komentar(a)
Festival Naša radost, Foto: Filip Roganović
Festival Naša radost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.03.2017. 20:29h

"Dječji savez“ raspisao je konkurs za Međunarodni Festival dječje pjesme „Naša radost 2017“. Autori kompozicije mogu dostavljati do 28. aprila, a instrumentalne aranžmane najkasnije do 1. juna.

„Ukoliko se ne ispoštuje datum dostavljanja instrumentalnog aranžmana, kompozicija će biti diskvalifikovana“, navodi se u konkursu. Festival „Naša radost“, 32. po redu, na kojem će kompozicije izvoditi djeca uzrasta do 13 godina, održaće se 30. septembra.

O tome koje će kompozicije biti otpjevane na Festivalu, odlučiće Selekcioni žiri. Žiri će razmatrati isključivo neobjavljene kompozicije za djecu, koje će potom otkupiti.

Uslovima navedenim u objavljenom konkursu, naglašeno je da jedan kompozitor može slati najviše dvije kompozcije, te da jedan autor može dostaviti najviše dva aranžmana.

Na Festivalu dječjih pjesama biće tradicionalno dodijeljene nagrade za kompoziciju, i to za tri najbolje, zatim za najbolji tekst i aranžman. Stručni žiri će nagraditi i tri najbolje interpretacije, dok će Dječji žiri odabrati i nagraditi numeru po svom izboru. Učesnike očekuju i specijalne, za najmlađeg učesnika, najbolji scenski nastup, a tu je i nagrada dječjeg hora „Zvjezdice“.

Bonus video: