Kolašinski Crveni krst pomaže siromašnima: Dijele brašno, tjesteninu, sredstva za higijenu...

U Kolašinu voloneteri će pakete sa namirnicama i higijenskim proizvodima podijeliti u 50 domaćinstava
115 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2017. 15:27h

Volonteri kolašinskog Crvenog krsta (CK) počeli su podjelu prehrambenih i higijenskih paketa nasiromašnijim porodicama u toj opštini.

Donacija je obezbijeđena zahvaljujući porodici Glendžo, a prediviđeno je da oko 1.990 porodica u Crnoj Gori dobije tu vrstu pomoći.

U Kolašinu voloneteri će pakete sa namirnicama i higijenskim proizvodima podijeliti u 50 domaćinstava.

"Tokom vikenda posjetićemo neke od porodica na seoskom području, koja su u vrlo teškoj materijalnoj situaciju. Naročitu pažnju kao i obično, posvetićemo staračkim domaćinstvima. Naša organizacija veliku zahvalnost duguje porodici Glendžo, koja je pokazala i potvrdila svoju veliku humanost. Nadamo se da je ovo samo početak našeg zajedničkog rada na polju humanosti", kazali su u kolašinskom CK.

Paketi sa hranom, koji će biti podijeljeni najugroženijim porodicama u državi, sadrže osnovne životne namirnice: 25 kilograma brašna, po pet kilograma tjestenine i pasulja, kao i 11 litara ulja. U higijenskim paketima obezbijeđenim su deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon.

"Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koji žive u veoma teškim uslovima. Zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe", saopštili su iz CK Crne Gore.

Galerija

Bonus video: