Majke iz Rožaja: Savkovićka gdje si bila kad smo gladovale danima ispred Vlade?

„Mi im sigurno nećemo smetati, ali nećemo ni bilo kome dozvoliti da umjesto nas dogovara, odlučuje, pokušavajući da nas dijele po kategorijama... Jedan je zahtjev svih majki u Crnoj Gori, i sa sjevera i sa juga i iz centrale Crne Gore „Nema smanjivanja niti ukidanja naknada ni za jednu majku“
52 pregleda 29 komentar(a)
majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2017. 14:10h

Majke troje i više djece iz Rožaja su prozvale Željku Savković da je samozvana predstavnica majki Crne Gore i upitale je gdje je bila kada su one danima gladovale ispred Vlade.

„Povodom današnje izjave Željke Savković na protestu u Podgorici , koja je sebe postavila za takozvanu liderku majki Crne Gore i koja nas proziva što danas nijesmo na protestima majki u Podgorici i koja nas povezuje sa DPS-om uz konstataciju da nam je ta partija bitnija od našeg porodičnog budžeta, zbog javnosti želimo pitati gdje su Željka Savković i njen odbor bili kada su majke iz Rožaja danima gladne i žedne protestovale zbog naknada ispred Vlade Crne Gore? I majke iz Rožaja su tada pozivale sve majke da izadju da im se pridruže. Ne izađoste ni jedna, pa vas mi tada ne prozvasmo i ne povezasmo sa DPS-om. Dok smo mi tada dizale glas vi ste ćutaele i tada su vam DPS i Vlada bili dobri“, kazala je predstavnica majki Vasvija Košuta.

Majke iz Rožaja su poručile Željki i njenom odboru da su one i tada bile i majke i žene, „bez obzira što su sve bile Bošnjakinje“, ali da im Savkovićka i društvo nijesu pružole ni čašu vode, a kamo li podršku.

„Želimo je podsjetiti da su i ovi protesti sadašnji krenuli iz Rožaja i Bijelog Polja. Da se možda tada iz njihovog organizicionog odbora nijesu pojavile da daju neku podršku, već su same organizovale svoj odbor i proglasile sebe za liderke svih majki u Crnoj Gori. Ako zbog DPS-a nijesmo došle u Podgorici, kako kaže Željka, zašto nas je non stop zvala na sastanke i da udjemo u njihov odbor?“, upitala je Košuta.

Ona je poručila da majke iz Rožaja nijesu potpredsjednice ni jedne političke partije niti da sebe vide u protestima koje ona i njen odbor organizuju.

„Jer nas interesuju samo gradjanski protesti koji će organizovati i u njemu učestvovati samo majke, a nikako potpredsjednici i članovi neke političke partije. Zato joj poručujemo da ostavi na miru majke iz Rožaja koje će svoju borbu voditi same na sjeveru Crne Gore i u Rožajama kao i do sada što su radile. Mi nećemo dozvoliti nikome da zloupotrebljava težak položaj naših porodica na sjeveru Crne Gore, za ostvarivanje bilo kakvih ciljeva, bilo kojeg pojedinca ili bilo koje političke partije“, kazala je Košuta.

Majke iz Rožaja su majkama koje protestuju u Podgorici poželje sreću i da „ostvare ono što su naumile ako se tiče poništavanja odluke o smanjivanju naknada.

„Mi im sigurno nećemo smetati, ali nećemo ni bilo kome dozvoliti da umjesto nas dogovara, odlučuje, pokušavajući da nas dijele po kategorijama... Jedan je zahtjev svih majki u Crnoj Gori, i sa sjevera i sa juga i iz centrale Crne Gore „Nema smanjivanja niti ukidanja naknada ni za jednu majku“.

Bonus video: