Mićunović glavni kandidat za generalnog direktora RTCG?

Kadiji se navodno sprema mjesto direktorice TVCG ukoliko Savjet izabere Mićunovića za generalnog direktor
240 pregleda 7 komentar(a)
Vladan Mićunović, Foto: Luka Zeković
Vladan Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2017. 06:44h

Konkurs za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore ove godine je izazvao veliko interesovanje novinara i medijskih stručnjaka.

Za radno mjesto vodećeg čovjeka Javnog servisa, za koje je istekao oglas, prijavilo se do juče 11 ljudi. To je "Vijestima" saopštilo više nezvaničnih, ali pouzdanih izvora.

Oni vjeruju da je, zbog trenutnog sastava Savjeta RTCG i nedavnih događaja, glavni kandidat Vladan Mićunović. Njega, prema mišljenju izvora, priželjkuju za generalnog dio vlasti i nevladin sektor.

Mićunović je dugogodišnji urednik u novinama i televiziji (TV) Vijesti, a trenutno je zaposlen kao vršilac dužnosti (v.d.) Instituta za medije. Novinarsko iskustvo sticao je i u RTCG-u i Pobjedi.

Dio vladajuće koalicije navodno priželjkuje bivšu direktoricu TVCG Radojku Rutović ili dugogodišnjeg sportskog novinara ili trenutnog urednika u toj televiziji Đorđija Kustudića, koji se na konkurs prijavio juče.

Trenutnoj v.d. direktorici i dugogodišnjoj novinarki RTCG Andrijani Kadiji, navodno se sprema mjesto direktorice TVCG, ukoliko Savjet RTCG za generalnog direktora izabere Mićunovića.

Pored Kustudića, juče su se na konkurs prijavili Dragan Cvijović, Dubravka Perović, Velizar Sredanović, Dragoljub Šarović i Časlav Vujotić.

Sredanović je bivši pomoćnik generalnog direktora RTCG, dok je Perovićeva direktorica RTV Herceg Novi.

Cvijović je bivši urednik u Pobjedi, dok je Šarović bivši i dugogodišnji direktor tog lista. Vujotić je novinar Radija Crne Gore (RCG), a zajedno sa Cvijovićem i Kadijom, prijavljivao se na poništeni konkurs za direktora TVCG.

Za tu poziciju dokumenta su prije dva dana predali glavni urednik Prosvjetnog rada Goran Sekulović i profesor menadžmenta i ekonomije u medijima na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) i predsjednik Mladih naučnika CANU Zvezdan Vukanović.

Za razliku od prethodnih konkursa za generalnog direktora RTCG, gdje se prijavio i kasnije bio smijenjen sa te funkcije Rade Vojvodić, na ovaj konkurs se prijavilo mnogo više kandidata.

Nekoliko kandidata je u neformalnom razgovoru kazalo da su se prijavili jer smatraju, da zbog “nezavisnosti” RTCG nakon Vojvodićeve smjene, smatraju da imaju šanse da na osnovu referenci budu izabrani.

Mandat generalnog direktora RTCG je četiri godine, a Savjet RTCG će imati 30 dana da obavi intervjue sa kandidatima i izabere novog generalnog direktora.

Bonus video: