Bar: Vodovod sprema aktiviranje izvorišta Kajnak

Pajović je dodao da će nabavkom poklopaca sa sistemom za zaključavanje biti okončana dugogodišnja “samovoljna manipulacija građana na ventilima” prilikom režima restriktivnog vodosnabdijevanja
143 pregleda 2 komentar(a)
Bar, Foto: Radomir Petrić
Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 01.03.2017. 12:59h

Iz opštinskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija DOO" saopštili su da počinju radove na aktiviranju istražno-eksploatacionih bunara – bušotine na izvorištu Kajnak u Starom Baru. Cilj je da se poboljša vodosnabdijevanje na području ove opštine, a dosadašnji istražni radovi pokazuju da na ovom izvorištu “postoje značajne nove količine vode”.

"Početkom nedjelje pristupićemo pripremnim radovima na tri bušotine, tako da bi prema planu do prvog maja u sistemu imali dodatnih, moguće čak i 50 sekundnih litara", kazao je ”Vijestima” direktor preduzeća Zoran Pajović, koji je obišao Kajnak sa tehničkim direktorom Srđanom Iličkovićem i rukovodiocem Pogona crpnih stanica Zdravkom Ćetkovićem.

U ovom mjesecu barski vodovod počinje implementaciju HASAP-a i standarda ISO 9001, što podrazumijeva ulaganja na svih 11 vodoizvorišta kojima gazduje, a taj posao treba da bude gotov do početka turističke sezone. Uporedo se sprovodi tehnička zaštita svih vodoizvorišta i rezervoara, i formiranje Službe unutrašnje zaštite.

Pajović je dodao da će nabavkom poklopaca sa sistemom za zaključavanje biti okončana dugogodišnja “samovoljna manipulacija građana na ventilima” prilikom režima restriktivnog vodosnabdijevanja.

Bonus video: