Nikšić: Austrijski ambasador uručio poklon Filološkom fakultetu

Naredne sedmice, povodom 8.marta, Dana žena, na Filološkom fakultetu biće organizovana izložba posvećena književnici Berti von Sutner
86 pregleda 0 komentar(a)
Johan Frelih, Foto: Svetlana Mandić
Johan Frelih, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.02.2017. 11:48h

Austrijski ambasador u Podgorici, dr Johan Frelih, uručio je studijskom programu za njemački jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Nikšiću donaciju knjiga, poklon austrijskih pokrajna Tirol, Gornja Austrija, Burgenland i Štajerska. U pitanju je oko 250 knjiga kako iz oblasti književnosti, tako i iz istorije.

Prema riječima Freliha saradanja sa Filolškim fakultetom traje godinama – kako organizovanjem dana Austrije u cilju što boljeg predstavljanja pomenute zemlje, tako i angažovanjem lektora i drugog nastavnog kadra Jelene Knežević, rukovodioca studijskog programa, za njemački jezik, istakla je izuzetno dobru saradnju sa austrijskom ambasadom, od samog osnivanja programa, 2004.godine. Podsjetila je da je tada austrijska lektorka Andreja Doner zajedbo sa gostujućim profesorima iz Beograda kreirala prvi kurikulum za studijski program za njemački jezik i književnost.

“Austrijska ambasada podržava male kulturne projekte koje zajednički organizujemo a finansijski podržava dolazak gostujućih profesora sa austrijskih fakulteta. Tu su i donacije austrijske ambasade koje nam mnogo znače u našem svakodnevnom radu”, kazala je Knežević i zahvalila se austrijskim pokrajinama na donaciji knjiga.

Naredne sedmice, povodom 8.marta, Dana žena, na Filološkom fakultetu biće organizovana izložba posvećena književnici Berti von Sutner, za koju je ambasador kazao da je velika heroina Austrije i borac za mir.

Bonus video: