Za Njemce spreman aktivan odmor na Skadarskom jezeru

Da Crna Gora postaje sve interesantnija za turiste iz Njemačke, dodaju iz TO Bar, govori i to da jedan od najvećih njemačkih turoperatora-FTI- group-planira da u naredne tri godine ovdje dovede više od 10.000 gostiju
2 komentar(a)
To Bar, Foto: TO Bar
To Bar, Foto: TO Bar
Ažurirano: 27.02.2017. 15:55h

Turistička ponuda Bara je u prethodna četiri dana prvi put predstavljena na štandu NTOCG na minhenskom specijalizovanom sajmu za aktivni turizam F.R.E.E, gdje su se predstavili i JP Nacionalni parkovi Crne Gore i turistička privreda. Ovaj sajam u Bavarskoj je inače okupio preko 1.200 izlagača i oko 120.000 zaljubljenika aktivnog odmora.

"Posjetioci su se upoznali sa brojnim mogućnostima za outdoor aktivnosti u Baru i Crnoj Gori, od pješačenja i sportova na vodi, do ronjenja, biciklizma i kampovanja, kako na moru, tako i u zaleđu, prije svega u Nacionalnom parku Skadarsko jezero. Njemački turisti su ljubitelji prirode, pa ih najviše interesuju kampovi, zdrava hrana, tradicionalni proizvodi i svi vidovi aktivnog odmora. Tokom sajma, predstavnici Crne Gore održali su prezentacije aktuelne ponude koje je prenosila BR-TV, najveća radio televizijska stanica u Bavarskoj", istakli su iz TO Bar.

Da Crna Gora postaje sve interesantnija za turiste iz Njemačke, dodaju iz TO Bar, govori i to da jedan od najvećih njemačkih turoperatora-FTI- group-planira da u naredne tri godine ovdje dovede više od 10.000 gostiju. Predstavnici TO Bar i NTO CG posjetili su sjedište ove velike kompanije u Minhenu.

"Imajući u vidu unapređenje avio-dostupnosti kroz otvaranje avio-linije Memingen-Podgorica i već potvrđeni buking za ovu sezonu, očekujemo povećanje broja gostiju iz Njemačke i u 2017. Barsku opštinu je lani posjetilo 3.154 turista iz Njemačke, za 33,42 posto više nego u 2015.", istakli su iz TO Bar.

TO Bar je i ove godine nastupila na najvećem sajmu turizma u Skandinaviji „Ferie for alle” koji je prethodna tri dana u danskom Herningu okupio preko 1.000 izlagača. Pored TO Bar, na štandu NTOCG bili su i predstavnici LTO Kotora i Budve i turističke privrede.

"Brojni posjetioci sajma su pokazali veliko interesovanje za raznovrsnu turističku ponudu opštine Bar, a samim tim i za Crnu Goru. Posebno su ih interesovali avio povezanost Danske sa našom zemljom, cijene u hotelskom i privatnom smještaju, kao i kulturno-istorijske znamenitosti i ponude aktivnog odmora. Takođe smo predstavili kompletnu ponudu Bara, smještajne kapacitete i agencije koje nude izlete velikom broju danskih turističkih agencija i turoperatera", saopštili su danas “Vijestima” iz TO Bar.

Bonus video: