Nikšić: Počela gradnja zgrade za penzionere u Rudom Polju

Grbović je kazao da je Opština obezbijedila lokaciju površine oko 4.600 kvadrata, oslobodila objekat komunalija, uradili projekat, a vršiće besplatno i nadzor
148 pregleda 1 komentar(a)
zgrada za penzionere, Rudo Polje, Foto: Svetlana Mandić
zgrada za penzionere, Rudo Polje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.02.2017. 14:26h

Postavljanjem kamena temeljca u Rudom Polju, u NIkšiću, ozvaničen je početak gradnje zgrade za penzionere, koja će imati 75 stanova. Ukupna vrijednost radova je 1,8 miliona eura, a objekat finansiraju Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Opština Nikšić i NVO “Udruženje penzionera” Nikšić.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je Opština obezbijedila lokaciju površine oko 4.600 kvadrata, oslobodila objekat komunalija, uradili projekat, a vršiće besplatno i nadzor.

“Narede sedmice ključevi će bti uručeni stanarima prve zgrade za penzionere koju smo završili. Mislim da ovim rješavamo goruće probleme dijela penzionera koji nijesu dobili stanove tokom svog dugog rada“, kazao je Grbović.

Direktor Fonda PIO, Dušan Perović, podsjetio je da je prije nekoliko godina za penzionere izgrađen objekat sa 12 stambenih jedinica.

“U opštini Nikšić ćemo sagraditi, za nepunih par godina, ni manje ni više nego 162 stambene jedinice i možemo da kažemo da se primičemo zajedničkom cilju, a to je da nećemo imati penzionere koji će biti podstanari, koji neće imati riješeno ovo vrlo važno životno pitanje“, kazao je Perović.

Prema riječima Ivana Krsmanovića, predsjednika nikšićkog Udruženja penzionera, gradnja još jedne zgrade za najstariju populaciju u gradu pod Trebjesom znači mnogo.

Bonus video: