Jasavić: Sjećanje na žrtve u Štrpcima je naša obaveza

Danas se navršava 24 godine od otmice i ubistva 19 putnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz voza 671 koji se kretao na relaciji Beograd-Bar
85 pregleda 7 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Crna Gora, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 27.02.2017. 12:08h

V. d. predsjednika Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić i predstavnici Foruma mladih povodom 24 godine od zločina u Štrpcima, položili su vijenac na Spomen obilježje Pobrežje.

Položeno 19 ruža za žrtve zločina u Štrpcima: Svi su dužni da učine da se slično više ne ponovi

Danas se navršava 24 godine od otmice i ubistva 19 putnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz voza 671 koji se kretao na relaciji Beograd-Bar.

“Sjećanje na žrtve u Štrpcima je naša obaveza, ne samo prema onima koji su tog dana bili u vozu već i prema njihovim porodicama, svim budućim generacijama i nama samima. Takođe, ovo je jasna poruka svim onim koji su pripremali i učestvovali u ovom zločinu da ne odustajemo od njegovog rasvjetljavanja. Žrtve i njihove porodice, kao i demokratsko društvo očekuju pravdu. Do pravde u ovom slučaju moguće je doći međuregionalnom institucionalnom saradnjom. Vlade i pravosudni organi Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine radi kompletnog rasvjetljavanja i procesuiranja svih počinioca ovog zločina moraju uspostaviti saradnju. To je jedini put za istinsko suočavanje s prošlošću, radi svjetlije budućnosti i demokratizacije regiona."