Manifestacija "Čokolada i vino" za vikend

Leković je iz ponude izdvojio ekskluzivni šampanjac „Piper” iz edicije „Rare”, kremaste strukture i voćnog ukusa, dok je od pristupačnijih pića izdvojio italijanski „Prosecco Brut”
90 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2017. 17:25h

Po četvrti put posjetioci šoping centra Delta siti ovog vikenda mogu da probaju najljepše kombinacije čokoladnih proizvoda i vrhunskih sorti vina.

Izlagači su juče na štandovima predstavili najbolje proizvode kojima raspolažu, a organizovana su predavanja tehnologa, radionice, nagradna igra, kao i kokel. Među 11 izlagača, bilo je i onih koji su po prvi put učestvovali na sada već tradionicalnom sajmu „Čokolada i vino”.

Izvršni direktor kompanije „Monte fino” Nenad Bantulić kazao je da u ponudi imaju austrijska vina vinarije „Zantho”, oko 15 vrsta.

„Iz ponude izdvajamo „Muskat Ottonel”, jako pitko bijelo vino, kaol i „Beerenausleze”, dezertno, slatko vino zastupljeno u Njemačkoj i Austriji”, istakao je. Bantulić je pojasnio da posjetiocima nude i domaća vina iz ulcinjske vinarije „Milović”, među kojima je izdvojio novi „kavaljer” u flaši od 750 mililitara.

Bantulić je pojasnio da kompanija, iako prvi put učestvuje na sajmu „Čokolada i vino”, redovno prati manifestacije i trudi se da Crnoj Gori prikaže nešto drugačija vina iz malo daljeg regiona.

„Austrijska vina koja imamo u ponudi izlaze na tri kontinenta, odnosno 28 zemalja, u preko 600.000 boca godišnje”, naglasio je.

I kompanija „Ge3spirit2” po prvi put je predstavila na ovom sajmu pjenušava vina, koja sa poslasticama od čokolade čine idealne kombinacije za sladokusce.

Predstavnik te kompanije Miško Leković rekao je da su, iako je ponuda bogata, izdvojili francuski šampanjac, italijanski „prosecco” i njemačko pjenušavo vino.

„Pjenušava vina mogu da se piju u raznim prilikama, a ponuda je atraktivna za hotele, restorane, kafiće, kao i za građane”, naglasio je.

Leković je iz ponude izdvojio ekskluzivni šampanjac „Piper” iz edicije „Rare”, kremaste strukture i voćnog ukusa, dok je od pristupačnijih pića izdvojio italijanski „Prosecco Brut” .

Manifestacija danas počinje u 11 i 30, degustacijom proizvoda, nakon čega će biti održano predavanje kuvara o čokoladi i vinu, nagradno prepoznavanje vina, kao i nastup plesnog kluba „Sonrisa”.

Galerija

Bonus video: