"Sječa" direktora u Budvi krenula od Komunalnog: Bauk umjesto Medina

“Zbog neslaganja direktora Medina sa novom razvojnom politikom osnivača, odnosno Opštinom Budva, posebno u odnosu na način rješavanja problema u oblasti komunalne djelatnosti, donijeta je odluka o razrješenju“, piše u obrazloženju Odbora direktora
613 pregleda 17 komentar(a)
Đorđe Medin, Radovan Bauk, Foto: Privatna arhiva
Đorđe Medin, Radovan Bauk, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.02.2017. 13:16h

Novoimenovani Odbor direktora budvanskog Komunalnog preduzeća razriješio je dužnosti dugogodišnjeg direktora Đorđa Medina.

Imenovanjem kadra SNP-a Radovana Bauka za v. d. direktora, počela je smjena direktora dosadašnjeg DPS rukovodstva nakon što je prije 10 dana Skupština imenovala nove upravne i odbore direktora u preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Opština.

“Zbog neslaganja direktora Medina sa novom razvojnom politikom osnivača, odnosno Opštinom Budva, posebno u odnosu na način rješavanja problema u oblasti komunalne djelatnosti, donijeta je odluka o razrješenju“, piše u obrazloženju Odbora direktora.

Medin koji je punu deceniju vodio najmoćnije budvansko preudzeće i dalje će biti zaposlen u njemu.

Bauk je vodio preduzeće od 2002. do 2005. godine, kada je gradom takođe upravljala opozicija. Svih prethodnih godina Bauk je bio na rukovodećim mjestima organizacionih jednica Komunalnog.

Odbor direktora, kako se navodi u odluci o razrješenju Medina, raspisaće konkurs za izbor novog direktora.

“Kao zaposlenom u ovom društvu, Medinu se omogućava pravo na korišćenje neiskorištenih godišnjih odmora, koje zbog obaveza nije mogao da iskoristi u zakonskom roku. Nakon odmora, vršilac dužnosti direktora rasporediće Medina u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematazicija Komunalnog DOO, na odgovarajuće mjesto“.

Bonus video: