MOSUROVIĆ ČLAN "ZLATNOG TIMA" ELEKTROPRIVREDE

Podgoričanin tužio EPCG: Račun mi je 55 eura, a struja isključena

“Bio sam zapanjen, pogotovo što sam platio te račune, a duga nemam ni za stan u Podgorici, jer imam otvoren trajni nalog za plaćanje računa i član sam Zlatnog tima. Zbog toga sam podnio prigovor, ali je odbijen”, naveo je Mosurović
426 pregleda 37 komentar(a)
Milenko Mosurović, Foto: Zoran Đurić
Milenko Mosurović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.02.2019. 18:35h

Podgoričanin Milenko Mosurović, optužio je Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) da su mu ispostavili  račun  za struju, koju nije potrošio.

Kako je objasnio, iz EPCG mu je za januar ispostavljen  račun  sa prethodnim dugom od 55,65 eura za stan u Budvi u naselju Lazi.

“Od oktobra do kraja decembra prošle godine bila je isključena sklopka u stanu, odnosno osigurači.  Račun  za novembar iznosio je 3,17 eura, a za decembar deset eura, te sam iznose izmirio”, kazao je Mosurović.

On je “Vijestima” dostavio te račune.

Međutim, istakao je da za januar dobio  račun  od 8,26, ali uz napomenu da je prethodni dug 55,65 eura.

“Bio sam zapanjen, pogotovo što sam platio te račune, a duga nemam ni za stan u Podgorici, jer imam otvoren trajni nalog za plaćanje računa i član sam Zlatnog tima. Zbog toga sam podnio prigovor, ali je odbijen”, naveo je Mosurović.

Iz EPCG su nezvanično saopštili da ostaju pri tome.

On je istakao da mu je prigovor odbijen, uz obrazloženje da brojilo nije ispravno registrovalo utrošenu električnu energiju u periodu od prvog novembra prošle godine, do 18. decembra.

“Pa su zbog toga zamijenili sporno brojilo i uradili ponovo obračun, odnosno procjenu korekcije potrošnje na osnovu potrošnje iz istog perioda 2013. godine. Nijesam bio ni obaviješten o eventualnoj neispravnosti brojila, kao ni da je zamijenjeno, dok nijesam napisao prigovor”, kazao je Mosurović.

On je istakao da u navedenom periodu nije moglo biti potrošnje struje u njegovom stanu od trideseatk kvadrata u Budvi.

“Korekcija računa je urađena na osnovu 2013. godine, a tada nijesam bio vlasnik stana, jer sam ga kupio kasnije. EPCG je prekršila moja prava, naplativši mi struju, koju nijesam potrošio, služeći se izgovorima, koji nijesu opravdani”, kazao je Mosurović.

On je Upravi za inspekcijske poslove - Tržišnoj inspekciji uputio zahtjev za zaštitu svojih prava.