Hrapović: Prioritet Ministarstva zdravlja je kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za sve građane

Hrapović se zahvalio za brojne donacije koje je do sada kineska vlada uručila crnogorskom zdravstvenom sistemu, među kojima je posljednja od 12 reanimobila za zdravstvene ustanove u sjevernim opštinama bila početkom ove godine, čime je značajno unaprijeđena opremljenost zdravstvenih službi najsavremenijim vozilima
3 komentar(a)
Kenan Hrapović, Cui Dživei, Foto: Ministarstvo zdravlja
Kenan Hrapović, Cui Dživei, Foto: Ministarstvo zdravlja
Ažurirano: 24.02.2017. 17:59h

Prioritet Ministarstva zdravlja je kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za sve građane Crne Gore, kazao je ministar Kenan Hrapović u razgovorima sa ambasadorom Kine, Cui Dživeijem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom razgovora je ocijenjeno da dvije zemlje imaju veoma dobru saradanju u svim oblastima, koja se iz godine u godinu unaprjeđuje.

Hrapović je istakao da Crna Gora i Kina u oblasti zdravstva imaju izgrađene i prijateljske i partnerske odnose, koji su ozvaničeni 2011. godine Memorandumom o saradnji između ministarstava zdravlja dvije države.

„Prioritet Ministarstva zdravlja, kako je kazao ministar Hrapović, je kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za sve građane Crne Gore, kroz unaprjeđenje uslova u zdravstvenim ustanovama i modernizaciju medicinske opreme“, kaže se u saopštenju.

Hrapović se zahvalio za brojne donacije koje je do sada kineska vlada uručila crnogorskom zdravstvenom sistemu, među kojima je posljednja od 12 reanimobila za zdravstvene ustanove u sjevernim opštinama bila početkom ove godine, čime je značajno unaprijeđena opremljenost zdravstvenih službi najsavremenijim vozilima.

Dživei je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije zemlje u oblasti zdravstva i neprekidnim produbljivanjem strateškog partnerstva, posebno kada je u pitanju promocija i primjena kineske tradicionalne medicine u Crnoj Gori.

On je naglasio da postoji interesovanje kineskih investitora za otvaranje fabrike za proizvodnju i preradu kineskog ljekovitog bilja u Crnoj Gori.

Dživei je rekao da očekuje da će se saradnja sa crnogorskim zdravstvenim sistemom nastaviti i unaprjeđivati. posebno u dijelu koji se odnosi na ulaganje u modernizaciju i opremanje zdravstvenih ustanova.

„Tokom razgovora bilo je riječi i o mogućnosti stručnog usavršavanja crnogorskih ljekara i srednjeg medicinskog kadra u zdravstvenim centrima u Kini, i eventualnih novih donacija kineske Vlade crnogorskom zdravstvenom sistemu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: