TX tablice uvele bi red među taskistima

Predstavnik samostalnih taksista Vesko Bjelić kazao je „Vijestima” da im je saopšteno da se broj od 778 vinjeta za taksi vozila neće smanjivati
62 pregleda 5 komentar(a)
taksisti podgorice, Foto: Milica Đurović
taksisti podgorice, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 24.02.2017. 17:56h

Koliko će taksista biti na ulicama grada još je u fazi razmatranja, a nadležni iz Glavnog grada će voditi prvenstveno računa o potrebama građana, imajući u vidu stanje, odnosno ponudu u javnom prevozu, saopštili su danas „Vijestima” predstavnici taksista, koji posluju kao samostalni preduzetnici.

Oni su juče u podne posjetili Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada, kako bi od rukovodioca te službe Marka Rakočevića, dobili odgovor zašto se ne poštuje Elaborat urađen prije više godina, koji je ukazao na potrebu smanjenja broja taksi vozila.

Taj dokument je kao optimalan broj predvidio 550 taksi vozila.

“Rečeno nam je da će voditi računa da se ne ugroze interesi taksi prevoznika, koji prevoz obavljajuu skladu sa propisima iz ove oblasti”, navodi se u saopštenju.

Predstavnik samostalnih taksista Vesko Bjelić kazao je „Vijestima” da im je saopšteno da se broj od 778 vinjeta za taksi vozila neće smanjivati.

On je “Vijestima” kazao da samostalnih preduzetnika - taksista u gradu ima 324, a da je od toga broja, njih dvadesetak odsto još nije dobilo vinjete.

“Ali će i oni konkurisati da ih dobiju. Uvođenje vinjeta je pomak u našem poslovanju i uvođenju reda, ali smo se saglasili na sastanku, da bi uvođenje TX tablica, potpuno regulisalo naše poslovanje”, istakao je Bjelić.

Iz Sekretarijata je nedavno najavljeno da će svi legalni taksi prevoznici do kraja mjeseca dobiti naljepnice, koje će ih jasno razlikovati od nelicenciranih taksista.

Bjelić je naveo da je zahtjev za uvođenje TX tablica predat Ministarstvu unutrašnjih poslova, a da je na njima sada da odluče o tome.

“Trebalo bi da se dogovorimo oko cijene, da bude prihvatljiva, ali kada bi se uvele te tablice, bilo bi vidljivo ko je regularan taksista, a ko nije”, istakao je Bjelić. Taksisti, koji posluju kao samostalni preduzetnici danas od 11:30 do 13:00 časova nijesu pružali usluge.

Bonus video: