"Lazović da objasni kako pas koji je umalo ubio dijete nije agresivan"

"Prema riječima pojedinih stručnjaka, po građi psa se može lako aključiti da je on upravo tih dana pripreman za borbe. Vjerovatno je tako izgladnio pošao da se nahrani, pa je napao drugog psa i dijete"
88 pregleda 14 komentar(a)
pas napad Tivat, Foto: Siniša Luković
pas napad Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.02.2017. 16:02h

Republički veterinarski inspektor, Tomislav Lazović mora da objasni javnosti kako je zaključio da pas koji je napravio masakr i umalo nije ubio dijete, nije agresivan, saopštili su iz NVO "Prijatelji životinja Podgorice".

"Juče je crnogorsku javnost iznenadila vijest objavljena u medijima, da je pas koji je prije nepunih mjesec dana na tivatskom šetalištu masakrirao drugog psa i umalo ubio dijete u majčinom naručju vraćen vlasniku Hazredinu Elezoviću. Da napomenemo da je gospodin Elezović tada nakon izjave date policiji pušten kući bez ikakve kazne. Juče je dobio čak i nagradu, vraćen mu je pas nazad. Veliki broj građana Tivta, ali i ljudi od struke javio nam se u prethodnom period, tvrdeći da je pas korišten u nelegalnim borbama pasa, te da je na sebi imao povrede od istih. Prema riječima pojedinih stručnjaka, po građi psa se može lako aključiti da je on upravo tih dana pripreman za borbe. Vjerovatno je tako izgladnio pošao da se nahrani, pa je napao drugog psa i dijete" kazali su iz ove NVO.

Oni su tražili da Lazović objasni po kojoj zakonskoj tački pas koji je ispoljio prejaku agresivnost može biti vraćen gazdi.

"Ako uzmemo u obzir to da gospodin Lazović staje u zaštitu osobi koja ima psa za borbe i za koju postoji sumnja da se bavi kriminalnim radnjama, onda nam je jasnio u čijoj je službi gospodin Lazović. Sudeći po ovome što je izjavio, u službi države i njenih građana koji ga plaćaju, nije sigurno. Gospodine Lazoviću, naš prijateljski savjet je da se malo obrazujete I da za početak uzmete da pročitate Zakon o dobrobiti životinja, na koji se pozivate, jer funkcija koju obavljate zahtijeva poznavanje istoga. A mi ćemo se gospodine Lazoviću truditi da ubuduće razbijamo organizacije koje Vi štitite i da to radimo po Zakonu, istom onome na koga se pozivate, a da prije toga niste ni uzeli da ga pročitate", saopšteno je iz "Prijatelja životinja Podgorice".

Bonus video: