Pljevlja: Zbog radova neće raditi postrojenje za separaciju uglja

Iz najveće Pljevaljske kompanije kažu da je u noći između 22. i 23. februara, došlo je do otkidanja ugljenog sloja, koji se nalazio iza betonske potporne konstrukcije samog objekta, što je izazvalo urušavanje jedne od stabilizacionih horizontalnih greda
129 pregleda 0 komentar(a)
Rudnik, Foto: Goran Malidžan
Rudnik, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.02.2017. 11:08h

Zbog izvođenja radova na stabilizaciji objekta, u narednih nekoliko dana neće raditi postrojenje za separaciju uglja.

U saopštenju Rudnika uglja se navodi da zbog privremenog zatvaranja separacije, građani i privreda nekoliko dana neće moći da kupuju ovaj energent.

“Isporuka uglja prema najvećem kupcu TE “Pljevlja” odvija se nesmetano s obzirom na to da je objekat Separacije “Doganje” isključivo vezan za potrebe maloprodaje i široke potrošnje”, navodi se u saoopštenju Informativne službe Rudnika uglja.

Iz najveće Pljevaljske kompanije su saopštili da je u noći između 22. i 23. februara, došlo je do otkidanja ugljenog sloja, koji se nalazio iza betonske potporne konstrukcije samog objekta, što je izazvalo urušavanje jedne od stabilizacionih horizontalnih greda.

“U pomenutom događaju nije bilo povrijeđenih niti oštećenja opreme i mehanizacije. Iako su geodetska osmatranja pokazala da nije došlo do pomjeranja na samom objektu, stručne službe Društva su iz preventivnih razloga privremeno isključile iz upotrebe objekat Separacije “Doganje”. Iz bezbjednosnih razloga Separacija “Doganje” neće raditi narednih dana, a kada će se vratiti u upotrebu biće odlučeno nakon analize projektnog i nadzornog tima. Molimo sve naše kupce i građane za strpljenje, a blagovremeno će biti obavješteni o nastavku rada Separacije i mogućnosti kupovine uglja za potrebe maloprodaje”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: