Prijava protiv Stijepovića: SDT provjerava dodjelu stanova

Gradonačelnik Stijepović je ranije kazao "Vijestima" da se radi o još jednoj prijavi "sa očiglednom političkom pozadinom". On je i obećao "političkim protivnicima" da će dobiti šansu da i oni polože račune tužiocima zbog lažnog prijavljivanja
147 pregleda 19 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.02.2017. 19:12h

Specijalni državni tužilac utvrdiće da li je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović zloupotrijebio položaj, falsifikovao službene isprave i nesavjesno radio dok je 2012. bio na čelu Vladine Komisije za stambena pitanja.

Prijavu protiv Stijepovića Vrhovnom državnom tužilaštvu podnijela je poslanik DF Branka Bošnjak krajem januara, tvrdeći da je tadašnja Komisija u martu 2012. stambeno-radne prostore dodijelila profesorima umjetničkih fakulteta Nataši Đurović, Radovanu Papoviću, Branimiru Popoviću, Žarku Mirkoviću, Nenadu Šoškiću i aktuelnom ambasadoru u Srbiji Branislavu Mićunoviću, koji na to nijesu imali pravo.

Bošnjak je u prijavi istakla da profesori nijesu imali pravo na te stanove jer nijesu javni funkcioneri, te da je Stijepovićeva odluka u pravni sistem na nezakonit način uvela institute “zakup na korišćenje kao radni prostor”.

"Obavještavam vas da smo vašu krivičnu prijavu sa prilozima protiv Slavoljuba Stijepovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i drugih krivičnih djela dostavili na nadležnost i dalje postpanje Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici”, stoji u odgovoru Bošnjak, koji potpisuje zamjenik VDT-a Dražen Burić.

Bošnjak je ranije kazala da se radi o "još jednoj u nizu zloupotreba Slavoljuba Stijepovića".

"Bilo koju funkciju da je pokrivao, uvijek je iskoristio priliku da na račun novca građana bude velikodušan prema lojalnima i onima koji mu pjevaju ‘ode’ bez obzira šta iskreno mislili o njemu. izjavila je Bošnjak.

Ona ističe da je u stvarnosti većina njih već stambeno zbrinuta, pa “…ili žive u tim stanovima, a svoje izdaje ili su ih ustupili nekom članu porodice”.

"Osnovano sumnjam da ih je neko i uknjižio na svoje ime. Sigurna sam da bivši ministar Mićunović - predstavnik dvoru najopmiljenije ‘umjetničke’ porodice, nije vratio stan iako bi sad radni prostor trebalo da mu bude u Beogradu a ne u Podgorici”.

Gradonačelnik Stijepović je ranije kazao "Vijestima" da se radi o još jednoj prijavi "sa očiglednom političkom pozadinom". On je i obećao "političkim protivnicima" da će dobiti šansu da i oni polože račune tužiocima zbog lažnog prijavljivanja, shodno članu 388 Krivičnog zakonika Crne Gore.

"Svjestan sam da kao javni funkcioner moram da trpim kritike javnosti, a kao odgovoran čovjek sam dužan da i na ovakve vrste prijava uredno dam odgovore nadležnim organima, u slučaju da ih zatraže. Svoje radno vrijeme ću, kao i do sada, koristiti da doprinosem većem kvalitetu života građana. Nažalost, dio svog radnog vremena moram da potrošim i da odgovaram na besmislene prijave koje podnose moji politički neistomišljenici”, poručio je Stijepović.

Bonus video: