Samostalni taksisti za petak najavili protest

"U podne ćemo posjetiti Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada, kako bi od rukovodioca te službe Marka Rakočevića, dobili odgovor zašto se ne poštuje Elaborat. Taj dokument je kao optimalan broj predvidio 550 taksi vozila", naveli su u saopštenju samostalni preduzetnici
4 komentar(a)
taksi, Foto: Shutterstock.com
taksi, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.02.2017. 17:36h

Taksisti, koji posluju kao samostalni preduzetnici najavili su da će sjutra od Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada zašto se ne poštuje Elaborat, koji je ukazao na potrebu smanjenja broja taksi vozila.

Saopštili su da od 11:30 do 13:00 časova neće pružati usluge.

"U podne ćemo posjetiti Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada, kako bi od rukovodioca te službe Marka Rakočevića, dobili odgovor zašto se ne poštuje Elaborat. Taj dokument je kao optimalan broj predvidio 550 taksi vozila", naveli su u saopštenju samostalni preduzetnici.

Istakli su da je Rakočević prije nekoliko dana saopštio da je već izdato 778 vinjeta za taksi vozila.

“Prema našim nezvaničnim saznanjima očekuje se izdavanje dodatnog broja vinjeta za taksi vozila, jer se u Sekretarijatu nalazi još oko 500 podnijetih, a neriješenih zahtjeva. Tražićemo i odgovor zašto nije održan sastanak sa Poreskom upravom i Sekretarijatom, koji je bio najavljen za osmi februar, u cilju formiranja mješovite Komisije radi obavljanja kontrola i suzbijanja neregularnih taksista”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da su primorani na takav potez, jer se radi o aktivnostima kojim pokušavaju riješiti svoj višedecenijski egzistencijalni problem.

Bonus video: